Nia: het plezier van bewegen

0
1832

Het plezier van bewegen is de basis van Nia. Een mix van oosterse en westerse bewegingen. Eigenlijk is het een brede waaier van bewegingsvormen.

Het plezier van bewegen is de basis van Nia. Een mix van oosterse en westerse bewegingen. Eigenlijk is het een brede waaier van bewegingsvormen. De rust van Yoga, de kracht van oosterse vechtsporten in combinatie met vrolijkheid en spontaniteit.

Het draait bij Nia om plezier maken in bewegen zonder dat je moet presteren. Tijdens de work-out leer je de relatie met je lichaam te versterken. Alles mag. Vrijdans is een onderdeel van Nia.

Stukje geschiedenis
Nia betekent Neuromuscular Integrated Action. Een vorm van fitness voor het hele lichaam. De twee Amerikanen Debbie en Carlos Rosas hebben het bewegingsconcept ontwikkeld. Ze wilden een manier vinden om op een natuurlijke wijze fit te worden en te blijven. Maar wel met de rust van Yoga en zonder de drukte van Aerobic. Ze bestudeerden verschillende oosterse vechtsporten, moderne dansvormen en lichaamstherapieën. Vervolgens mengden ze de oosterse en westerse dansvormen. Het resultaat: Nia.

Resultaat van Nia
Nia kent vele voordelen. Het verbetert je spierkracht, je uithoudingsvermogen, je lenigheid, je vitaliteit, je kracht en je concentratievermogen. Maar Nia is ook goed tegen stress, zorgt voor meer balans in je zenusstelsel en versterkt je immuunsysteem. Bovendien: Nia stimuleert je creativiteit.

Nia voor iedereen
Nia is geschikt voor alle leeftijden. Het is een veilige sport op blote voeten, waarbij het niet uitmaakt hoeveel je per week sport. Door de drie verschillende niveaus heb je geen ervaring nodig.