Ontspannen met een heerlijke massage

0
1449

Massage is zo oud als de mensheid zelf. Er zijn maar weinig mensen die een massage op zijn tijd niet kunnen waarderen. Een massage kan ontspannend, maar ook stimulerend werken. Na de behandeling kun je je wat vermoeid voelen.

Massage is zo oud als de mensheid zelf. Er zijn maar weinig mensen die een massage op zijn tijd niet kunnen waarderen. Een massage kan ontspannend, maar ook stimulerend werken. Na de behandeling kun je je wat vermoeid voelen. Dit komt doordat er tijdens de massage afvalstoffen zijn vrijgekomen en deze door het lichaam worden afgevoerd. Het lozen van deze afvalstoffen gebeurt simpelweg door te plassen. Zorg er daarom voor je dat je voldoende water drinkt.

In de loop der tijd zijn er tal van massagebehandelingen ontstaan. Healthylives zet er een aantal voor je op een rij.

Zweedse massage

Deze massage is een van de meest gebruikte massagevormen in het Westen. Tijdens een Zweedse massage, ook wel klassieke massage genoemd, wordt gebruik gemaakt van langzame, glijdende bewegingen. De masseur kneedt en wrijft met de bloedstroom mee richting het hart om zo de bloedcirculatie te stimuleren. Om gemakkelijker te kunnen masseren wordt gebruikt gemaakt van een massageolie. De oliën voeden tegelijkertijd de huid, waardoor zij zacht en soep blijft.

Acupressuur

De techniek van acupressuur is gerelateerd aan acupunctuur. Door op een punt te drukken, stimuleer je het. Acupressuur wordt daarom ook wel drukpuntmassage genoemd. Met de toppen van de wijsvingers of met de duimen wordt er druk uitgeoefend op plaatsen van je lichaam waar je door spanning pijn voelt, bijvoorbeeld nekpijn. Door langdurig aandacht aan de verknoopte spieren te besteden, worden deze tot ontspanning gebracht. Acupressuur vindt meestal plaats rond de schouders of aan beide zijden van de wervelkolom.

Hotstone massage

Bij een hotstone massage wordt, de naam zegt het al, gebruik gemaakt van hete stenen. Deze stenen hebben doorgaans een temperatuur tussen 45 en 50 graden Celsius. Tijdens de behandeling worden er eerst een aantal stenen op en naast je neergelegd, zodat je lichaam aan de warmte kan wennen. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed over de huid kunnen glijden. De massage zelf bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige bewegingen. Door de combinatie van warmte en beweging kan de masseur dieper in het spierweefsel komen, waardoor de massage erg effectief is.

Lees ook:

Ontspannen in de hamam

Ontspannende oliën

Genieten met een heerlijke wellnessbehandeling