Ontspannen op vakantie gaan

0
1794

Maandenlang heb je naar de vakantie toegeleefd. Na een aantal drukke weken is het eindelijk zover. Je kunt ontspannen en vooral genieten. Helaas blijkt dit niet altijd het geval te zijn.

Maandenlang heb je naar de vakantie toegeleefd. Na een aantal drukke weken is het eindelijk zover. Je kunt ontspannen en vooral genieten.

Helaas blijkt dit niet altijd het geval te zijn. Voordat je naar je vakantiebestemming vertrekt moet je veel zaken regelen. Op het laatste moment je koffers inpakken, je verzekering regelen, vervoer naar het vliegveld regelen en je vliegtickets zoeken kan de nodige stress geven.

Stress en vakantie
Veel mensen werken tot het laatste moment hard om met een ‘gerust gevoel’ op vakantie te kunnen gaan. Uiteindelijk zijn ze doodmoe. Hun weerstand is laag en contact met een alledaags virus kan al voldoende zijn om ziek te worden. Een mogelijke verklaring hiervoor is: de stress vlak voor de vakantieperiode neemt vaak sterk toe. Een goede voorbereiding van de vakantie is van groot belang om stress geen kans te geven.

Geef stress geen kans
Zorg dat je belangrijke zaken een aantal weken van te voren hebt geregeld. Het belangrijkste is je paspoort. Kijk of paspoort of ID kaart nog geldig is. Het duurt vaak even voordat je je nieuwe paspoort kunt ophalen bij het gemeentehuis. Maak ook direct een kopie van je paspoort.

Begin een week voor vertrek met het inpakken van je koffer. Dit klinkt overdreven, maar je zult merken dat het rust geeft. Elke dag kun je wat spullen in de koffer leggen. Op deze manier hoef je niet in één keer je koffer te pakken. De kans dat je dingen vergeet is klein. Er zijn verschillende websites waar jij je persoonlijke inpaklijst kunt maken.

Vraag enkele dagen voor vertrek of je buurman of –vrouw de planten water wilt geven en de dieren wilt verzorgen gedurende je vakantie. Wanneer de buren niet kunnen heb je voldoende tijd om iemand anders te regelen.

Ga je op reis naar een verre bestemming en wil je liever geen planning maken? Zorg dan dat je in elk geval een hotel voor de eerste nacht hebt geboekt. Wanneer je een lange vliegreis achter de rug hebt en moe bent is het zeer vervelend om nog een hotel te zoeken in een drukke stad.

Bekijk voor vertrek of je goed verzekerd bent. Zo kom je tijdens de vakantie niet voor onverwachte kosten te staan. Maak een kopie van je verzekeringspasje.

Leg voor de thuisblijvers het telefoonnummer en adres van het hotel/appartement/camping waar je verblijft klaar.