Sex om stress te voorkomen

seksualiteit, intimiteit, overgang

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat er een duidelijk verband is tussen seks en het verminderen van stress. De onderzoekers denken dat de stressvermindering te maken heeft met de aanmaak van oxytocin, het hormoon dat een rol speelt bij het gevoel van verbondenheid in relaties, het orgasme en voortplanting.

Het vermoeden is dat dit hormoon wordt aangemaakt als geliefden elkaar veel aanraken. Opvallend uit het onderzoek is dat masturbatie tot mindere resultaten leidt dan seks met een partner. Een goed seksleven en een goede relatie zijn dus belangrijke elementen voor een leven met minimale stress.

Lees 7 reacties

7 reacties

 • Anoniem

  Vind het al erg om erover te beginnen aangezien ik niet egoistisch wil zijn maar een probleem is het wel…Althans voor mij dan.

 • Lars

  Ik heb het eigelijk ook als ik stess heb en tijdens mijn stress tijd sex heb heb ik minder stress na de sex ik vraag me eigenlijk wel af hoe dat kan weet mischien iemand van jullie datt ??

  Groetjes Lars!

 • edwin

  stress is het meest verschrikkrlijke element in je leven, ik ben ervan overtuigd dat sex dit kan verminderen. Met deze wetenschap is het prettig als je partner hier ook van overtuigd raakt, ik heb een partner die dat niet helemaal door heeft. Geloof me, hier krijg je nog meer stress van.

 • leentje

  als ik gestresst ben heb ik juist geen zin in sex. hoe los ik dit op?

 • stress <- no sex = psyc. kalmeringsmidellend

  Bevind me nu in een erg overspannen situatie met verschillende lichamelijke klachten (wel gelukkig nog potent) die ik eerder nooit had meegmaakt tijdens mijn drukke levensjaren waarin ik heel veel werkte en tevens een polygamie sex leven had en later bedreef ik in monogaam status (huwelijk) met mijn partner totdat de zij geen meer zin meer had door de vervroegde meno pauze klachten. Nu zit aan de kalmerende middelen om stress te verminderen, denk dat de bovenstaande wetenschappelijk onderzoek wel degelijk op waarheid berust. De maatschappij biedt echter geen waardering en actieve hulp voor dit soort problemen, …..
  Gr

 • R95

  sex is goed tegen stress blijkbaar. maar ik krijg juist stress van me af te trekken &vervolgens te masturberen. hoe kan dat?

 • Anoniem

  Als ik stress heb dan kruip ik meer naar mijn partner toe. we zijn dan paar uurtjes bezig en voel me daarna na een heerlijk bad lekker ontspannen.

Geef een reactie