Zonder stress op vakantie

0
1206
Zonder stress op vakantie

Het nieuwe jaar is begonnen en de goede voornemens zijn weer geïnventariseerd. Ook de vakantieplannen voor deze zomer en najaar zijn weer in de maak. Veel reisbureaus en –websites spelen hier volop in door hun marketingbudgeten naar ongekende hoogten op te schroeven. Het lijkt wellicht al wat vroeg maar voordat je op vakantie gaat is het van belang dat je alles hebt geregeld. Tijdens je vakantie wil je alles behalve je druk maken om bepaalde zaken.

Verzekeren: Ongeluk in klein hoekje

Je gaat er natuurlijk nooit vanuit, maar ook op jou vakantie kunnen er ongelukken gebeuren die je niet had verwacht. Ook al ga je niet mountainbiken, raften of bungeejumpen in de Ardennen, ook op een rustige vakantie kan je voor onaangename verrassingen komen te staan. Zorg daarom voor 2 essentiële dingen: 1. Zorg ervoor dat je verzekerd bent en 2. Check je polis en kijk hoe lang je voor wat precies bent verzekerd. Uiteraard zijn medische kosten het belangrijkste, want je weet maar nooit. Ook kan het zijn dat je graag je bagage en persoonlijke eigendommen wil verzekeren. Bij bijna elke verzekeraar is dit mogelijk, maar uiteraard betaal je hier dan ook meer premie voor.

Doorlopende reisverzekering net zo makkelijk

Reis je vaak  of ben je van plan dit de komende tijd veel te doen? Dan reis je zorgeloos met een doorlopende reisverzekering. Deze verzekering sluit je al vanaf een paar euro per maand af afhankelijk van de verzekeraar. Let wel op: Een doorlopende reisverzekering moet je apart opzeggen. Je wordt als het goed is op de hoogte gehouden van de eventuele wijzigingen van de polis, maar zoals de naam al zegt: de verzekering loopt “gewoon” door.