Met contactlenzen in de sauna

5
2102

Met contactlenzen de sauna in. Is dit aan te raden? We raden je aan om op je eigen gevoel af te gaan en hier naar te handelen. In principe is er niets op tegen als je je contactlenzen in de sauna inhoudt. De warmte is niet schadelijk voor de lenzen. Desondanks kun je last krijgen van een schurend of branderig gevoel.

Dit kun je tegengaan door regelmatig de lenzen te bevochtigen door met de ogen te knipperen. Daardoor voorkom je dat het bindvlies van je ogen uitdroogt en je lenzen beginnen te prikken. Wat nog beter is om je ogen te sluiten. Er valt toch niets te zien in de sauna.

Als je de sauna verlaat, bevochtig je je bindvliezen opnieuw door met de ogen te knipperen. Denk er wel aan dat je je contactlenzen bijvoorbeeld ook kunt verliezen in het dompelbad en in het zwembad.

Wil je meer tips over de sauna? Klik hier voor ons artikel ‘Tips voor beginners in de sauna‘.

5 REACTIES

  1. Sorry maar hier klopt niks van, uit eigen ervaring heb ik na het dragen van zachte lenzen in de sauna, het bovenste laagje van mijn netvlies afgetrokken! Door de warme en droge temperatuur waren mijn lenzen uitgedroogd en kleefden zich aan mijn oog vast. Ik heb hierna een hevige oogontsteking gekregen en heb dagen met een pleister om mijn rechteroog te bedekken rond moeten lopen. Na ongeveer 5 maanden is mijn rechteroog nog steeds zeer gevoelig, ik loop regelmatig oogontstekingen op waardoor ik verplicht ben een bril te dragen. DOE DIT NIET.

  2. Geen enkel probleem mee. Geen goeie ervaring? Niet meer doen. We zijn allemaal uniek en reageren anders op warmte verschillen. Als je afvalstoffen los maakt in de sauna, kán dat reacties in je hormoonhuishouding hebben en dus troebele lenzen de next day. Gewoon zelf uitvissen dus of het werkt voor jezelf is mijn advies.