Ook in de winter genieten van je tuin

0
4234
tuin in de winter

In de lente en de zomer zijn we allemaal vaak buiten te vinden, vooral in onze eigen tuin. De bloemen komen uit, de groenten in de moestuin beginnen vorm te krijgen en de temperatuur wordt steeds aangenamer. Maar zodra het buiten wat kouder wordt, zitten wij ook veel minder vaak in de tuin. Dat is ook niet zo gek, want in de winter buiten zitten doe je niet voor je plezier. Toch zijn er manieren om ook in de winter te genieten van je tuin.

Zorg voor een overkapping in de tuin

Wanneer je een overkapping of veranda in de tuin hebt kun je ook in de koudere maanden nog van het buitenleven genieten. Door de overkapping zit je in ieder geval droog, maar wanneer je ook nog een kachel hebt staan is de temperatuur ook nog eens aangenaam. Kleed de overkapping lekker warm aan met verschillende kussens en dekens, zodat je in de winter buiten kunt genieten van je warme chocomelk of glühwein. Het leuke aan een overkapping is bovendien dat je hier ook heel makkelijk een buitenkeuken kunt plaatsen. Op die manier is het dus niet alleen leuk en gezellig om buiten te zitten, maar heb je ook direct een excuus om zelfs in de winter de barbecue nog aan te zetten.

Zorg voor wat extra luxe

Er zijn verschillende manieren om te zorgen voor wat extra luxe in de tuin, en één van die manieren is door het plaatsen van een buitensauna. Hoe lekker is het om na een dag hard werken te kunnen ontspannen in een sauna die gewoon in je eigen achtertuin staat? Daarna kun je nog even nagenieten onder de overkapping met een drankje, en samen met je partner de dag bespreken. De buitensauna’s zijn overigens verkrijgbaar in verschillende afmetingen, en de ruimte is volledig zelf in te delen. Zo kun je dus kiezen voor meerdere banken, leuningen en hoofdsteunen wanneer je dit graag zou willen. Ook een voorportaal of een extra raam is mogelijk, en de sauna kan zelfs op maat gemaakt worden voor je.

Sfeerverlichting in de tuin

In het donker naar de sauna of overkapping toe lopen is natuurlijk niet wat je wilt, daarom is het aanbrengen van sfeerverlichting een goed idee. Niet alleen omdat je op die manier ziet waar je loopt, maar ook zodat je van binnen kunt genieten van je mooie tuin. Bovendien zorgt deze verlichting er in de zomermaanden ook voor dat je net wat langer buiten kunt blijven zitten, waardoor die lange zomeravonden nog een stukje langer worden. Naar sfeerverlichting is het aanbrengen van decoratie ook een goed idee. Dit zorgt voor de nodige gezelligheid, zeker onder de overkapping of in de veranda. Door het leuk en gezellig aan te kleden voelt de plek meer uitnodigend aan, en zul je er ook vaker in te vinden zijn.