Holistische massage voor ontspanning

0
1168

Holistische massage is een helende en ontspannende lichaamsmassage. Bij een holistische massage is de massage niet alleen op de spieren gericht, maar ook op de geestelijke ontspanning. Het Griekse woord ‘Holos’ betekent ‘volkomen’, wat betekent dat holistische massage de gehele mens in ogenschouw neemt tijdens de behandeling. Naast het lichamelijke aspect worden ook het geestelijke, emotioneel en spirituele niveau in de massage betrokken.
Holistische massage brengt je meer ‘in je lichaam’. Het helpt je niet alleen om spanning in spieren en gewrichten los te laten. Ook emoties die in de loop der jaren in je lichaam zijn opgeslagen kunnen door de massage ‘loslaten’. Je zult daardoor in staat zijn om meer ruimte, levensvreugde en vrijheid te ervaren.

Klachten of symptomen worden niet onderdrukt of weggemasseerd, maar juist gebruikt om duidelijkheid en zelfinzicht te geven. Slechts één persoon kan ontdekken wat zijn lichaam hem te vertellen heeft, en dat ben je zelf. De intentie van de holistische massage is dus heel anders dan bij de traditionele massage. Deze is niet gericht op het bestrijden van spanning, maar op het aandachtig laten voelen van ervan.

Het is niet de bedoeling om met technische handelingen en oefeningen klachten weg te nemen, maar om via het lichaam nader tot jezelf te komen. De nadruk ligt op ervaren, niet op veranderen. Bewustwording, dat is waar het bij holistische massage om gaat.

Je wordt gemasseerd met natuurlijke oliën, die zijn verrijkt met diverse soorten etherische olie. Deze oliën voeden je huid en zorgen voor extra ontspanning. Sommige etherische oliën hebben een ontgiftende werking, andere stimuleren de doorbloeding. Handgrepen gericht op de spieren worden afgewisseld met schuddingen en ontspannende aanraking die met name gericht zijn op de energie.

Holistische massage is (vooral) aan te raden bij:
Stress
– Oververmoeidheid
– Neerslachtigheid
– Emotionele gebeurtenissen
– Processen van bewustwording
– Lichamelijke klachten, zoals stijve spieren, spijsverteringsproblemen, slechte doorbloeding, hoofdpijn, gewrichtspijn
– Nervositeit