Hot stone massage voor ontspanning en met een helende werking

0
1264

Hot stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachtegang “Geest, Ziel en Lichaam zijn één”. De massage heeft een diepe ontspannende en helende werking. De thermotherapie kan bestaan uit hete, warme en koude stenen, net waar persoonlijke behoefte naar is.

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte.

Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring.

De hot stones zijn zwarte basaltstenen die gevormd zijn door hete lava. Doordat ze jaren in de rivierbedding hebben gelegen zijn ze mooi glad van vorm en bevatten ze veel ijzer en magnesium waardoor ze lang warmte kunnen afgeven en ontgiftend werken. De stenen hebben een ideale temperatuur van 45-50 graden.

Hot stone massage, wanneer en voor wie?
– spier en/of zenuwpijnen, (fybriomalgie)
– stress, een burn out
– gewrichtsproblemen
– slechte doorbloeding
– rug en/of nekklachten
– mensen die zich wat zwak voelen
– algemene moeheid
– maar zeker ook gewoon voor mensen die gewoon hun lichaam eens willen vertroetelen en relaxen.