Infrarood thuis sauna

2
20394

Een groot voordeel van een infrarood sauna is dat het relatief weinig ruimte in je huis inneemt in vergelijking met de traditionele Finse sauna . Dit maakt sauna’s ook toegankelijk voor mensen die kleiner behuisd zijn. Een ander belangrijk voordeel is dat een infrarood saunacabine sneller op temperatuur is (ongeveer 10 minuten). Het energieverbruik is ook lager.

Infraroodsauna

In een traditionele sauna wordt de warmte afgegeven door opwarming van de lucht in de cabine en de warmteafstraling vanaf de wanden. Bij een infraroodsauna wordt warmte opgewekt door infraroodstralers die ingebouwd zijn in de wanden.

Het gevoel van warmte is bij infrarood sauna’s ook anders. Een infraroodsauna heeft een temperatuur van 40-60 graden, bij een traditionele sauna ligt dit op 85-100 graden. Veel gebruikers vinden deze warmte aangenamer doordat de warmte minder intens is. De doorgewinterde saunaliefhebber vindt echter een infraroodsauna over het algemeen minder prettig, hij/zij mist het ‘echte’ saunagevoel.

Medische voordelen

Volgens fabrikanten heeft een infraroodsauna ook medische voordelen. Bij blessures kan het preventief werken en infrarood heeft een heilzame werking voor de huid.

2 REACTIES

 1. Zeer tevreden over de thuis sauna,het fullspectrum infrarood werkt meteen geen lange wacht tijden ook als je gehaast bent,1druk op de knop en ze zijn warm! heerlijk
  en daar bij ook nog goed voor nek en spieren!
  mijn vader kampt met hernia en heeft daar bij ook nog zeer veel last van reumatoide artritis
  das kan ik jullie ver tellen geen pretje,maak dit van dicht bij mee!
  maar sinds dat de mensen van http://www.goergen.nl deze infraroodcabine gelevert hebben!
  zo veel minder pijn,

  perfeckt,moet je gewoon thuis hebben!