Sauna en afvallen

Je gaat een dagje naar de sauna en voordat je naar binnen gaat ga je nog even op de weegschaal staan. Na een dagje zweten sta je weer op de weegschaal en zie je dat je afgevallen bent. Hoe kan het dat je afvalt door de sauna?

Vochtverlies

In de sauna transpireer je veel, en verlies je veel vocht. Na een saunabezoek kan je wel tot een kilo lichter zijn. Na je saunabezoek gaat je lichaam weer om nieuw vocht vragen en alles wat je hebt uitgezweet komt er dus weer bij. Structureel afvallen door naar de sauna te gaan zit er dus niet in.

Als je sport gaat je hartslag omhoog. Dit gebeurt in de sauna ook, maar hier ben je niet in beweging. De beweging tijdens het sporten zorgt ervoor dat je gewicht verliest. Ook wordt je lichaam in de sauna opgewarmd. Hier raak je dus ook geen energie meer aan kwijt.

Als je wilt afvallen, ga dan naar onze rubriek voeding of beweging.

Voordelen van de sauna

Je valt niet af door naar de sauna te gaan, maar al dat zweten heeft wel andere voordelen. Je afvalstoffen en overtollige vocht worden afgevoerd. De doorbloeding van je lichaam wordt verbeterd in de sauna. Ook zorgt het ervoor dat je tot rust komt.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie