Sauna houtsoorten

0
1202

De afgegeven warmte van het hout wordt stralingswarmte genoemd. Hard hout heeft een hogere stralingswarmte dan zacht hout. Dit geeft aan dat een te zachte houtsoort weinig warmte zal afgeven en een te harde houtsoort een te heftige warmte zal afgeven. De meest gebruikte houtsoorten voor de wanden van een sauna zijn:

Nordisch Fichten

Nordisch Fichten is de meest gebruikte houtsoort voor een saunacabine. Dit hout bestaat uit schroten die je ook als los hout kunt kopen in lengten van 250 cm. Ter indicatie: één m2 Nordisch Fichten kost ongeveer 32,50 euro .

Espen hout

Espen hout is een noestvrije en lichte houtsoort wat een luxe uitstraling geeft. De schroten zijn 190 en 120 cm lang en er gaan 13 schroten op een meter breed. Prijs per m2 is ongeveer 45 euro

Red Cedar

Red Cedar is een duurzame houtsoort. Deze houtsoort is ook zeer geschikt voor Infrarood sauna’s. Het heeft een heerlijke geur en is zeer nerf dicht. De schroten variëren van maat maar zijn gemiddeld 210 cm lang. Er gaan gemiddeld 13 schroten op een meter. Prijs per m2 is ongeveer 65 euro

Abachi hout

Abachi is een zachtgele houtsoort uit Afrika. Het hout is wel wat duurder dan Red Cedar. Een groot voordeel is dat het strak blijft en nauwelijks krimpt. Door de hogere kostprijs vind je Abachi meestal alleen terug als het hout voor de banken, hoofdsteunen en wandsteunen.