Sauna ovens en kachels

0
1298

Uiteraard kan een saunacabine niet zonder een krachtige warmtebron. Kleine saunacabines kunnen volstaan met een elektrische oven op 220 Volt.


Uiteraard kan een saunacabine niet zonder een krachtige warmtebron. Kleine saunacabines kunnen volstaan met een elektrische oven op 220 Volt.

Echter als uw cabine groter is dan 4 m3 dan zit u al snel vast aan een krachtstroomaansluiting. Vaak moet hiervoor uw elektrische installatie worden aangepast. Een infraroodsauna werkt vrijwel altijd op een normale stroomaansluiting.

Elektrische saunaovens

Saunaovens op elektriciteit nemen weinig plaats in en zijn gemakkelijk te plaatsen. Denk bij een 220 Volt saunaoven wel even aan de bedrading. Minimaal 3 x 2,5 mm leidingen zijn vereist. Voor de aansluiting op krachtstroom zult u een installateur moeten raadplegen.

Binnen in de kachel zitten gloeispiralen die uiteraard erg heet worden. Deze spiralen zijn afgeschermd door een behuizing. Uit veiligheidsoverwegingen zit om de kachel vaak een houten hekwerk dat bescherming biedt tegen aanraken.

Bovenop de kachel worden stenen geplaatst die voor een langdurige warmte moeten zorgen. Op deze stenen kunt u water met of zonder geurtje gieten om de luchtvochtigheid te regelen. Moderne saunakachels hebben vaak een bakje waarin u water kunt gieten.

Prijsindicatie saunakachels: voor een complete saunaoven van 6 KW betaal je gemiddeld ca 600 tot 800 Euro.