sauna Thermen Bussloo te Voorst en beoordeling en ervaring de Veluwse Bron

9
2664

Thermen Bussloo te Voorst: informatie over sauna en wellnesscentrum: facliteiten, prijs, beoordeling, ervaringen en contactinformatie


Thermen Bussloo te Voorst is een groot Wellness centrum in Gelderland. Het bevat vele goed verzorgde faciliteiten en over het algemeen een zeer goede waardering van bezoekers. Zowel binnen als buiten vinden zich verschillende soorten sauna’s, zoals een
traditionele Finse sauna, Osmaans badhuis, een kleurentherapie-sauna en
een rozensauna.

Daarnaast heeft Thermen Bussloo een Laconium
(infraroodcabine), een Caldarium (warmtekamer) en een Tepidarium (verwarmde
rustruimte met aquarium). Naast de vele sauna’s is het grote zwembad, waarbij je van binnen naar buiten kan zwemmen, heerlijk.

Uniek in hun aanbod is de Oosterse klankmassage, waarbij men gebruik maakt van Tibetaanse klankschalen, kristallen schalen, gongs en andere klanken. Als je naar Thermen Bussloo gaat, reserveer dan even. Deze sauna houdt de bezoekersaantallen goed in de gaten. Gekeken naar recenties van bezoekers is er weinig op deze sauna aan te merken, hooguit dat het aantal plaatsen in het restaurant te beperkt is.

Faciliteiten

Aanwezig

Sauna

Ja

Infrarood

Ja

kruidenbad

Ja

Stoombad

Ja

Floating

Nee

Whirlpool binnen

Ja

Whirlpool buiten

Ja

Hamam

Ja

Dompelbad

Ja

Binnenzwembad

ja

Buitenzwembad

Ja

Zonnebank

Ja

Massage

Ja

Beautysalon

Ja

Kinderopvang

Nee

Relaxruimte

Ja

Tuin

Ja

Restaurant

Ja

Bioscoop

Nee

Hotel

In de buurt

Overall waardering Healthylives: **** (max. 5*)


Belangrijkste opmerkingen uit reviews bezoekers

Positief
– Mooie goed verzorgde sauna. Vriendelijk personeelen goede sfeer.
– Groot aanbod van faciliteiten, buiten en binnen

Negatief
– Weinig plaats in het restaurant


Openingstijden & tarieven

Maandag 10.00 – 23.30
Dinsdag 10.00 – 23.30
Woensdag 10.00 – 23.30
Donderdag 10.00 – 23.30
Vrijdag 10.00 – 23.30
Zaterdag 10.00 – 23.30
Zondag 10.00 – 23.00

De beauty en spa-afdeling is dagelijks geopend van 10.00 – 22.00. Let op, reserveren is verplicht. Dit kan door te bellen of via de website te reserveren.

Tarief: 29.95 euro voor een dagkaart


Contactgegevens

Thermen Bussloo
Bloemenksweg 38
7383 RN VOORST

T. 055-368 2640
E. info@thermenbussloo.nl

W. www.thermenbussloo.nl

9 REACTIES

 1. Positief:
  De heerlijke geuren die je overal ruikt. Vriendelijk personeel.
  Het meer waar je in kunt zwemmen.

  Nadelen:
  De Kelo 8-hoekige sauna met automatische opgietingen was kapot, terwijl ik dit juist graag eens had meegemaakt. Stond niet op de site vermeld.
  De aufguss duurt te lang, je mag tussendoor niet naar buiten zoals bij andere sauna’s wel gebruikelijk is.
  Op het terras van het Kelodrome mag je niet roken, terwijl 3 meter verderop mensen in hangmatten zitten te roken. Echt belachelijk.
  Het lunchbuffet viel tegen. Veel salades en kwark/yoghurt, echt niet die 16 euro waard, want dat eet je echt niet op.
  Jus d’orange was op doordat de pers kapot was. Waarom niet meerdere persmachines, tevens waren de ijsshakes op, vind ik ook niet kunnen.
  Wachtrijen bij rituelen in de sauna.

 2. Mooie sauna, veel faciliteiten heerlijke geuren. Het lunchbuffet echter onder de maat de warme elementen ronduit vies en de soep zo zout dat hij niet te eten was. De kaart voor het diner niet bijzonder. Jammer… de overnachting in kasteel Engelenburg (arrangement) is een echte aanrader.

 3. Sauna Bussloo, Tja wat moet je daar nu over zeggen. Helaas niet veel goeds. De sauna dan, het is groot, kil en druk. Moest denken aan een klinische fabriek waar de kabines blote mensen uitspuugden. Nee, een fijn sauna gevoel hebben wij er niet aan overgehouden. Sterker in de stoomcabine kon je door de stoom heenkijken en de temperatuur was ook ver te zoeken. Het laatste zal wel met de grote van de ruimte te maken hebben. En ondanks de vele bordjes “stilte gewenst” zitten veel mensen (vrouwen) luidkeels met elkaar te kakelen. Na een uurtje teleurgesteld maar wat gaan eten. Het broodje zalm was goed, althans gemeten naar de hoeveelheid rucola die het broodje overvloedig bedekten. Na wat zoeken zie je 3 kleine plakjes zalm die het moesten afmaken. Na 2 uur maar weer vertrokken. Ons spreekt meer een een wat kleinere en gezellige sauna aan zoals Palestra in Doetinchem. Kortom, geen aanrader.

 4. Gelukkig is er wat gedaan met het commentaar: heerlijke sfeer, brandschoon, rustgevend, heerlijke muziek en geuren, alom stilte in de sauna’s ( ach, zo af en toe een babbelaar daar kunnen de Thermen niks aan doen), prachtige portues eten, heerlijke smoothies, zat ruimte in de 3 restaurants, opgietingen geheel vrijblijvend ( er werd juist gezegd eruit te gaan als t niet lekker voelt), alle rituelen lekker en prima verzorgd en kers oo de taart: fijne tunnel naar het heerljkd hotel, ook rustgevend en met zalige bedden… Kritisch moeten we blijven; vond de manicure en pedicure behandelingen prijzig voor het gebodene. Geen ervaring met het lunchbuffet. En jammergenoeg is er geen zoutbad. In de categorie Veluwse Bron/ Elysium/ Zwaluwhoeve een absolute aanrader!

 5. Samen met de Veluwse Bron mijn favoriete sauna. Heerlijk grote tuin, vriendelijk en oplettend personeel. Heerlijke sauna’s, over het algemeen rustige bezoekers. De 4 elementen sauna niet overslaan, vooral het ’tropische regenbui programma’ is echt aan te raden! In de nieuwe Geysersauna moest ik even wennen aan de geluiden van de geysers. Iedereen die voor het eerst binnenkomt moet lachen om de spuitende geluiden van de geysers. Maar, lekkere vochtigheid en goede temperatuur om de dag mee te beginnen.

  Stoombad is naar mijn idee niet warm genoeg. We hebben laatst de douche aangezet op heet, om extra stoom te genereren, haha. Hamambad en de daarnaast gelegen wisselbaden zijn echter top.

  Meerdere belevenissen waar je gratis aan mee kunt doen, zoals het Klankschalen- en Verwenritueel, waarbij je jezelf insmeert met crème, die door de warmte extra goed wordt opgenomen. Resultaat: babyhuidje!

  De broodjes en het lunchbuffet kunnen inderdaad verbeterd worden (is al zo lang als ik er kom praktisch hetzelfde en naar mijn idee past de kwaliteit niet bij de rest van het complex), maar de salades en het diner zijn daarentegen weer heerlijk.

  Kortom, een aanrader voor een heerlijk ontspannen dagje!

 6. Vondt het een erg massaal gebeuren het was er op een maandag erg druk lang wachten om binnen te komen. Weinig ruimte om om te kleden smalle gang achterin met klein bankje voor veel mensen.
  De kleedruimtes waren niet schoon, niet de stof van 1dag.
  Voor speciale sessies moest je meer dan 3 kwartier wachten.

  Kortom erg druk en niet schoon
  (Restaurant gezellig niet zoveel keus voor diner wel goed)