Wat neem je mee als je naar de sauna gaat?

0
2892

Hier vind je een kort overzicht wat je mee moet nemen als je naar de sauna gaat. Een groot badlaken waarop je volledig op plaats kunt nemen. Minimaal 180cm lang maar nog liever 190 of zelfs 200cm. Prettig is een verschillende onder- en bovenkant.

Ga je een lekker dagje naar de sauna, dan neem je de volgende zaken mee:

  • Een groot badlaken waarop je volledig op plaats kunt nemen. Minimaal 180cm lang maar nog liever 190 of zelfs 200cm. Prettig is een verschillende onder- en bovenkant. Zo neem je telkens op dezelfde kant van de handdoek plaats. Neem een niet vaak voorkomende kleur of motief. Je handdoek hangt straks tussen de vele anderen en dan blijkt wit wel heel erg lastig en veelvoorkomend.
  • Een handdoek om je tussentijds te kunnen afdrogen. Veel saunaliefhebbers hebben er zelfs twee voor tussendoor bij zich.
  • Een handdoek die je bewaart om voor vertrek een schone droge handdoek te hebben om je af te drogen.
  • Een badjas. In veel bedrijven is het dragen van een badjas verplicht in de horecaomgeving van de sauna. Velen vinden het prettig om regelmatig een badjas aan te schieten. Een echt dikke badjas is niet nodig. Veel saunabedrijven voelen wat warm aan door het hoge vochtgehalte in diverse ruimten. Je hebt het dus al snel warm.
  • Shampoo en zeep. Niet alle bedrijven bieden dit standaard aan, alhoewel de meeste bedrijven inmiddels wel.
  • Wat te lezen of te bladeren. Tussen de saunarondes door kan het prettig zijn eigen lectuur te gebruiken. Veel bedrijven hebben wel een aantal abonnementen op diverse balden maar hier moet wel vat van je interesse bij zijn en natuurlijk nog niet in gebruik zijn door uw collega saunabader.
  • Badslippers. Niet overal verplicht, soms wel. In ieder geval is het prettig om badslippers te dragen. Aan de ene kant vanuit hygiĆ«nisch oogpunt, aan de andere kant omdat je na het saunabad naar buiten loopt. Zeker ’s winters bij koude is het lastig om op een koude ondergrond te lopen of staan.
  • Een flesje water. Je verliest veel vocht in de sauna. Het is belangrijk dat je vochtgehalte wel op pijl blijft. Drink dus genoeg water. Mocht je dit niet doen, dan is de kans groot dat je hoofdpijn krijgt, en dat is niet echt een goede afsluiting van een dagje relaxen.

Huren

Sommige sauna en wellnesscentra verhuren badjassen, badlakens en handdoeken. Een enkele keer zit het huren van een badset zelfs bij de entreeprijs in. Bij een arrangement met beauty- en of lichaamsbehandelingen is het vrij gebruikelijk dat je ook een badset in bruikleen ontvangt. Informeer van te voren even bij het sauna en wellnesscentrer waar je heen gaat.

Bron: Saunastudie