Whirlpool in plaats van bad

0
24087

Steeds meer consumenten kiezen voor een whirlpool systeem in plaats van een gewoon bad. Whirlpools zijn een ideale manier om je lekker te ontspannen.
Steeds meer consumenten kiezen voor een whirlpool systeem in plaats van een gewoon bad. Whirlpools zijn een ideale manier om je lekker te ontspannen. Een punt van aandacht bij de koop van whirlpoolsystemen is de ‘geluidsoverlast’ van het systeem. Lekker ontspannen met een brommende motor naast je is ook niet ideaal. Er zijn drie soorten systemen:

Spasysteem of Airsysteem

Bij een spasysteem wordt, met behulp van een compressor, warme lucht via jets het bad in geblazen. Hierdoor gaat het water bubbelen. De jets bevinden zich in de bodem en de wanden van het bad. De sproeiers zijn voorzien van terugslagklepjes, zodat er wél lucht het bad in kan, maar geen water terug in de sproeiers kan lopen.

Hydrosysteem

Bij het hydrosysteem wordt er badwater aangezogen en vervolgens met kracht, via de jets, het bad weer in gespoten. Hierdoor gaat het badwater niet alleen bubbelen, maar ook circuleren.

Combinatiesysteem

Bij een ‘combinatiesysteem’ kan naar keuze water en/of lucht in het badwater geblazen worden.

Het airsysteem zorgt voor een zachte, luchtige massage door vele kleine luchtbelletjes. Ideaal wanneer u vooral ontspanning verwacht van uw whirlpoolbad.

Het hydrosysteem spuit met kracht waterstralen in uw badkuip, voor een krachtige massage van de spieren, de onderrug en/of de voeten. Dit systeem zorgt voor een stimulerende sensatie. In de meeste whirlpools zijn de jets te verstellen, voor een gerichte massage.