Pilates of Yoga; wat past bij jou?

0
1447
Blijf gezond met yoga

Pilates en yoga worden vaak met elkaar vergeleken. Beide zijn populaire trainingsmethodes waarbij je je lichamelijk en geestelijk fitter maakt. Toch zijn er ook verschillen tussen de trainingen. Past yoga beter bij jou of kies je toch liever voor pilates?

 

Pilates en Yoga

Bij beide trainingsmethoden train je zowel je lichaam als je geest. Je ademhaling is een belangrijk onderdeel van de training en de training is ook geschikt bij blessures. Het is een langzame, maar intense routine die je lichaam een beter vorm geeft. Yoga combineert ademhaling met meditatie en statische houdingen. Het zorgt voor een betere flexibiliteit, een goed evenwicht en minder spanning. Pilates bestaat uit georganiseerde oefeningen en richt zich op de kernspieren. Het versterkt de kernspieren, zorgt voor een betere stabiliteit en houding en verbetert de algehele lichamelijke gezondheid.

Wat het beste bij jou past, hangt af van je eigen persoonlijkheid en doelen. Vaak kiezen mensen die meer op het innerlijk gericht zijn voor yoga en mensen die zich meer naar buiten richten op pilates. Toch zou het tegengestelde ook mogelijk zijn en kan juist het tegengestelde je verbeteren. In Amerika is om deze reden al een mengvorm ontstaan genaamd yogalates waarbij het beste van yoga en pilates gecombineerd wordt.