Yoga kan je hartslag en bloeddruk laten zakken

0
1636

Het aantal Nederlanders dat actief met yoga bezig is stijgt snel. Yoga is niet zweverig maar juist erg effectief. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je door ademhalingsoefeningen je hartslag en bloeddruk kan laten zakken.

Het aantal Nederlanders dat actief met yoga bezig is stijgt snel. Yoga is niet zweverig maar juist erg effectief. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je door ademhalingsoefeningen je hartslag en bloeddruk kan laten zakken. Yoga oefeningen zijn goed voor de doorbloeding van je lichaam en het verhoogt je concentratievermogen.

Even in een notendop. Yoga betekent eenheid. Yoga is de toestand waarin een totale balans bestaat van lichaam, geest en ziel. Door gebruik te maken van yoga technieken herstellen we ons natuurlijke bestaan, ons eigen ‘ik’.

Yoga is geschikt voor iedereen. Er zijn vele stijlen te beoefenen. De ene stijl besteedt meer aandacht aan de ademhaling, de andere concentreert zich meer op fysieke oefeningen.

In het Oosten is Yoga een eeuwenoude traditie, afgelopen decenia heeft een groot deel van Nederland kennis gemaakt met yoga. Uiteindelijk worden er ook populaire vormen als ‘power yoga’ aangeboden op sportscholen. We raden je aan een aantal yoga lessen te volgen om het gevoel te ervaren. je zult de ontspanning in je lichaam ervaren, wat uiteindelijk tot meer energie en vitaliteit zal leiden.

Healthylives heeft een aantal zeer effectieve yoga oefeningen voor je geselecteerd om thuis te doen. Het heeft de voorkeur deze oefeningen na het opstaan te doen. Je zult merken dat je met meer energie de dag begint.