Conditioner: waarom zou je het gebruiken?

0
2504

Een conditioner is een belangrijk onderdeel in de verzorging van het haar. Conditioner doet voor het haar wat een crème voor de huid doet. Het zorgt er voor dat het haar vochtregulerende bestanddelen kan opnemen. Meestal liften er nog extra ingrediënten mee zoals vitamine, reparerende bestanddelen en plantenextracten.

Conditioners met een lagere zuurgraat (pH waarde) laten de haarschubben sluiten. Afhankelijk van het type crèmespoeling (droog, body) kan het haar nog voorzien worden van een coating, UV filter, anti-pluis, versteviging, kleurpigment, etc.

Soorten conditioner

– balsem / instant-conditioner

Dit is een algemene crèmespoeling

– haarmasker / deep penetrating conditioner

Dit is een intensieve crèmespoeling voor stug / dor / beschadigd haar

– reconstructor intensieve reparerende behandeling

Dit is voor chemisch behandeld / beschadigd haar

– leave-in een conditioner

Deze wordt niet uitgespoeld en wordt meestal gebruikt om het vochtgehalte op peil te houden, om de doorkambaarheid te vergroten, te beschermen tegen föhn, zon, etcetera.

Kies de crèmespoeling voor jouw type haar. Pas dan kun je een optimaal resultaat bereiken. De juiste manier van aanbrengen is belangrijk voor het resultaat, neem de gebruiksaanwijzing door en hou je aan de onderstaande regels.

Aanbrengen van de conditioner

Doe voldoende conditioner in de handen en wrijf ze tegen elkaar. Breng het al “kammend” met gespreide vingers aan vanaf het midden van het haar en werk het door naar de punten. Werk met gespreide vingers om het zachtjes en gelijkmatig te verdelen.

Lees ook:

Haar wassen

Volume in je haar

Droogshampoo