Droog haar voorkomen

2
2014

Wat veroorzaakt droog haar? Droog haar kan aangeboren zijn. Naarmate we ouder worden, zal het haar droger worden, net als de huid. Hier vind je tips om droog haar te voorkomen.

Wat veroorzaakt droog haar?

Droog haar kan ook worden veroorzaakt door: wikkelen, kleuren, bleken en permanenten. Dit haalt het vocht uit het haar. Haar fohnen, krultangen, zon en zoute wind, zijn meetellende factoren voor dit probleem.

Ook ons voedsel kan voedingsstoffen geven, of juist niet. Als we alleen maar vet voedsel eten, dan kun je dit zien aan ons haar. Vis met veel natuurlijke oliƫn zal veel goede gezondheid aan lijf en lokken geven. Het duurt drie dagen voor de voedingsstoffen die we eten ons haar bereiken.

Tips:
– Borstel je haar van de wortel tot het de haarpunt. Het is een gezondheidsbehandeling voor je hoofdhuid en haar. Het stimuleert groei, verhoogt de bloedcirculatie en het vochtigheidsgehalte.

– Lichamelijke oefeningen stimuleren ook gezond haar. Het duurt ongeveer een maand voor je verbetering ziet.

– Een goede vochtinbrengende shampoo, cremespoeling en niet uitspoelbare haarconditioner wordt sterk aanbevolen.

– Drink voldoende vocht. Drink veel water. Het helpt niet alleen rimpels te voorkomen, maar geeft ook vocht aan het haar.

Heeft jouw haarkleur iets te maken met de droogheid?

– Rood haar
Roodharigen hebben heel dik haar, en als ze jong zijn heeft het haar normaal tot glanzende manen. Zodra roodharigen ouder worden en er grijze haren bijkomen, zal het haar veel droger worden.

– Bruin haar
Bruinharigen beginnen meestal met een prachtige glans, en afhankelijk van hun gezondheid en levensstijl kan dit behouden blijven.

– Donkerblond haar
Donker blondines, hebben meer de neiging tot droog haar, omdat het haar net als bij blondines door de zon gebleekt wordt.

– Licht platina blond haar
Licht platina blondjes hebben van nature meestal erg droog haar. Het haar is net zo droog als gebleekt haar.

– Goud/medium blond haar
Goud/medium blondines hebben vaak een combinatie van een vette hoofdhuid en droge haarpunten, net als de donker blondines. Hoe het haar zich ontwikkeld hangt af van erfelijkheid en levensstijl.

– Dun haar
Dun haar kan vet zijn of droog. Meestal is dun haar droog. Dik haar kan een combinatie zijn van een vette hoofdhuid en droge haarpunten.

Bron: Kapsels.net

2 REACTIES