Droogshampoo

0
1770
gezond haar

Heb je vet en futloos haar, maar geen tijd om het te wassen? Droogshampoo is dan de uitkomst. Binnen enkele minuten is je haar weer opgefrist en krijgt het bovendien wat extra volume.

Droogshampoo, de naam zegt het al, is een poedershampoo uit een spuitbus. Dit poeder is bedoeld als opfrissertje tussen twee wasbeurten in. Je spuit de droogshampoo op je kruin, het poeder absorbeert vervolgens het talg. Hierdoor lijkt je haar minder vet en hoef je dus niet iedere dag je haar te wassen.

Let er bij het aanbrengen van de droogshampoo wel op dat je niet teveel poeder op dezelfde plek terecht laat komen. Dit zorgt voor de welbekende witte waas. Mocht dit desondanks toch een keer mislukken, zet er dan even de föhn op zodat de talgpoeder zich wat meer over de hoofdhuid kan verspreiden. Ook kun je even je handen door je haar halen. Schud dan je hoofd nog even. Zo krijg je ook de laatste restjes uit je haar.

Een fijn bijkomend voordeel van droogshampoo is dat het niet alleen je haar ontvet, maar er ook voor zorgt dat je haar wat volumineuzer is.

Tips voor het gebruiken van de droogshampoo:

– Doe een handdoek om je schouders en borstel je haar goed uit.

– Schud de bus krachtig voor gebruik.

– Houd de bus ongeveer twintig centimeter van je hoofdhuid en bespuit je haar gelijkmatig laagje voor laagje.

– Spray kleine hoeveelheden per keer. Laat de droogshampoo even inwerken. Masseer je haar met een handdoek. Borstel je haar even goed uit of gebruik de föhn.

Droogshampoo is te koop bij diverse drogisterijen.