gezonde haren door gezonde voeding

0
2450

Er zijn veel middelen op de markt die beloftes maken over gezond haar. Het is goed om te weten dat gezond haar gezonde voeding van binnen uit nodig heeft. Zo zijn er genoeg shampoo’s en cremes die stoffen toevoegen aan je haar waardoor het er beter uit ziet, echter om echt gezond haar te krijgen zul je gezond moeten leven.Een gezond leven begint met een gezonde voeding. We geven je enkele tips om gezonder haar te krijgen:

  • Drink genoeg vocht, bij voorkeur water. Het is verstandig om tussen de 1,5 en 2 liter water per dag te drinken. Water is belangrijk voor een goede afvoer van afvalstoffen en heeft een reinigende werking.
  • Vitamine en mineralen. Vitamine A, B en C zijn belangrijk voor de kwaliteit van je haar en je hoofdhuid. Mineralen als ijzer, zink en koper zijn belangrijk voor de transport van voedingsstoffen en de activering van cellen. Het dagelijks eten van fruit en groente is belangrijk voor de aanvoer van vitaminen en mineralen. Bij een onregelmatige voeding kunnen vitaminepreparaten ondersteunend werken.
  • Rook niet, matig het gebruik van alcohol en zorg voor voldoende beweging.
  • Verwen je haar en hoofdhuid met haarmassages en goede crèmespoelings. Laat je haar ook tijdig bijknippen bij een kapper. Op deze manier voorkom je dode punten.
  • Gebruik zo min mogelijk een föhn, dit droogt het haar uit.

Wil je meer informatie over een gezonde voeding, kijk dan hier.