Steil haar verzorgen

0
2666

Steil haar komt voor in vele soorten, van dun steil haar tot een volle bos. Veel vrouwelijk sterren lijken allemaal een perfecte, dikke bos te hebben. Maar dat zijn meestal extensions.

Je kunt echt steil haar verdelen in drie soorten, afhankelijk van het aantal millimeters: grof, fijn en medium haar. Bij deze verschillende soorten steil haar horen ook verschillende verzorgingsproducten.

Grof haar

Dit haartype is meestal sterk, maar moeilijk te stylen. Grof haar heeft een shampoo nodig die verzorgende en voedende ingrediënten bevat. En gebruik altijd een conditioner na het wassen. Dit voedt je haar en zorgt ervoor dat de haarschubben zich sluiten , waardoor het beter doorkambaar is. Verder is fijn om af en toe een haarserum te gebruiken. Als je je haar wilt kammen kun je het beste een kam met grove tanden gebruiken, die haalt de klitten er beter uit. Eenmaal per week kun je een voedend haarmasker aanbrengen.

Fijn haar

Fijn haar is meestal erg zacht en glad, waardoor het kan gaan ‘hangen’ en het er snel levenloos uitziet. In tegenstelling tot bij grof haar, moet je bij fijn haar juist niet elke dag een conditioner gebruiken. Dit verzwaart fijn haar, waardoor het gaat hangen. Wel kun je wat serum gebruiken in de haarpunten. Als je wat meer volume in je haar wilt, kun je wat volumemousse in je haar doen. Gebruik niet te veel producten, dan krijg je een averechts effect.

Strak en steil effect

Wil je zelf een mooie, steil coupe? Met dit stappenplan heb je het zo voor elkaar. Was en verzorg je haar met een verzorgingsproduct speciaal voor jouw haartype. Wrijf je haar voorzichtig handdoek droog en breng dan een stylingproduct aan. Je kunt kiezen voor een mousse of gel. Föhn je haar nu lok voor lok glad. Het beste kun je hiervoor een ronde, harige borstel gebruiken. Laat de eerste lok langs je gezicht hangen en zet de rest vast met een klem. Neem nu de vrije lok op je borstel en trek deze langzaam door de lok terwijl je tegelijkertijd met de föhn de lok verwarmt. Hoe heter de föhn is, hoe gladder de lok wordt. Herhaal deze handeling tot de lok helemaal steil is en ga dan verder met de volgende lok. Als je alle lokken behandeld hebt, is je haar klaar om in model te brengen.