Haarzondes

0
1694

Mooi en gezond haar, wie wil dat nu niet? Ondanks dat je misschien denkt dat de schade die je aanbrengt aan jouw haren vast beperkt is, breng je doorgaans meer schade toe dan je zelf in de gaten hebt. Houd daarom voor een mooie haardos de volgende tips in gedachten.

Mooi en gezond haar, wie wil dat nu niet? Ondanks dat je misschien denkt dat de schade die je aanbrengt aan jouw haren vast beperkt is, breng je doorgaans meer schade toe dan je zelf in de gaten hebt. Houd daarom voor een mooie haardos de volgende tips in gedachten.

Te vaak wassen

Het is niet nodig om je haar elke dag te wassen. Door te vaak shampoo te gebruiken spoel je gezonde oliën weg, waardoor je haar erg droog wordt. De talgkliertjes kunnen hier vervolgens op reageren door extra talg aan te maken. Het resultaat is een coupe die snel vet wordt. Geef je haar ook eens een rustdag en was het bijvoorbeeld om de dag. Vind je dat je haar er wat vettig uitziet, probeer dan eens droogshampoo of ‘was’ je haar alleen met water. Wanneer je haar na het wassen ruw aanvoelt, gebruik je een shampoo die te agressief is voor je haar. Zorg er ook voor dat je shampooresten goed uitspoelt. Restjes in je haar maken je haren dof. Ook is je haar moeilijker te stylen en wordt het eerder vet.

Hittebronnen

Haardroger, krultangen, steiltangen, vrijwel elke vrouw gebruikt ze weleens. Als je vaak gebruik maakt van deze hulpmiddelen is het verstandig om je haar één tot twee keer per week te verwennen met een voedend masker. En als je met een stylingapparaat werkt, doe je er goed aan om een beschermend product te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je haar niet zo sterk opwarmt en dus minder beschadigd wordt. Als je ’s ochtends door tijdnood de föhn gebruikt, kun je ook wat vaker ’s avonds je haren wassen. Dan kun je het gewoon laten opdrogen en bespaar je een föhnbeurt.

Borstel

Gebruik zo min mogelijk borstels en kammen met scherpe randjes. Deze kunnen je haar beschadigen. Investeer liever in een goede borstel, bijvoorbeeld één met natuurhaar, om beschadigingen aan je haar te voorkomen. Borstel je haar bij voorkeur als het (bijna) helemaal droog is. Als je haar nog vochtig is, is het veel brozer en vatbaarder voor beschadigingen dan droog haar.

Verven

Als je je uitgroei wilt bijwerken, is het niet nodig om al je haar bij te verven. Breng alleen een beetje verf aan op de wortels, zo voorkom je dat de rest van je haar onnodig beschadigd raakt. En als het mogelijk is, probeer dan zo veel mogelijk natuurlijke haarkleuringen te gebruiken. Deze zijn wat milder voor je haar. Pas ook je verzorgingsproducten aan op gekleurd haar. Met een speciale shampoo en conditioner blijft niet alleen de kleur langer mooi, ook wordt je haar extra verzorgd.