Volume in je haar

0
2208

Volumineus haar is niet alleen gewild bij vrouwelijk Nederland, ook mannen smeren extra wax in het haar om een flinke haardos te creëren. Maar is veel haarwax een oplossing voor meer volume? Healthylives geeft je het antwoord en enkele gouden tips.

1. Was je haar met volume producten
Een shampoo en conditioner voor extra volume geven je haar net meer grip en structuur. Wees matig met de conditioner. Te veel kan er voor zorgen dat je haar juist slap en futloos wordt.

2. Vermijd transparante wax en smeer met mate
Transparante wax zorgt ervoor dat je haar snel vet wordt. Daarom kun je het beste een fibercream gebruiken. Belangrijk om te weten is dat te veel aan haarwax juist voor minder volume zorgt.

3. Pak de föhn tevoorschijn
Föhn je haar terwijl je met je hoofd onderste boven hangt. Door middel van een ronde borstel plus volume haarspray föhn je het haar in het juiste model met extra volume. Belangrijk: vergeet geen lokken. De vergeten lokken kunnen het volume in je haar flink verstoren.

4. Kies het juiste model
Kies een coupe dat past bij jouw gezicht en haartype. Als je fijn haar hebt dan kunnen laagjes ervoor zorgen dat je juist minder volume krijgt. Vraag je kapper om deskundig advies.

5. Een gezonde voeding doet wonderen
Gezond leven zorgt voor gezond haar. Lees hier enkele tips om gezonder haar te krijgen.

6. Fixeer je kapsel
Heb je het haar in het juiste model geföhnd spray dan tot slot een vleugje haarlak op je lokken.

Heb je meer vragen over je haar, vraag hier onze haar- en make-up styliste Githa om deskundig advies.