Nagels knippen van baby

0
27324

Sommige baby’s worden geboren met lange nagels. Over het algemeen is het zo dat nagels van baby’s snel groeien waardoor verzorging noodzakelijk is. Je wilt immers voorkomen dat je baby schrammen in haar gezicht krijgt doordat ze met haar handjes zwaait of over haar oogjes wrijft. Het is dan ook verstandig haar nagels zorgvuldig te knippen.

Sommige baby’s worden geboren met lange nagels. Over het algemeen is het zo dat nagels van baby’s snel groeien waardoor verzorging noodzakelijk is. Je wilt immers voorkomen dat je baby schrammen in haar gezicht krijgt doordat ze met haar handjes zwaait of over haar oogjes wrijft. Het is dan ook verstandig haar nagels zorgvuldig te knippen. Dat is vaak niet zo gemakkelijk, haar vingertjes zijn nog zo klein zodat het moeilijk is ze een voor een vast te houden. Gebruik daarom ook alleen een babyschaar . Deze schaar is klein en heeft ronde punten waardoor het knippen minder gevaarlijk wordt.

Een goede aanpak is door steeds een vingertje tussen je wijsvinger en duim te houden, terwijl je de rest van je hand over haar hand houdt. Mocht je baby helemaal niet stil willen zitten dan kan het knippen tijdens haar slaap of tijdens het voeden ook wel eens helpen. Mocht het allemaal niet helpen, dan is een nagelvijl een optie.