Tips voor mooie handen

1
2253
handen

Handen: we schudden ze, we pakken er dingen meevast en we maken er gebaren mee. Maar we willen ze ook goed verzorgen.

Handen: we schudden ze, we pakken er dingen meevast en we maken er gebaren mee. Maar we willen ze ook goed verzorgen. Healthylives geeft je een aantal praktische tips voor mooie handen.

Smeer je handen in met een hydraterende crème
Net als de huid van je gezicht is het ook belangrijk om je handen goed in te smeren met een geschikte crème. Gebruik een snel intrekkende crème voor een gladde en zachte huid. Vind je het onnodig om een crème aan te schaffen voor zowel je gezicht als je handen, dan kun je natuurlijk ook je gezichtscrème voor je handen gebruiken. Het voordeel van een handcrème is dat deze vaak in tube verpakt zit, zodat je ook onderweg je handen in kunt smeren.

Verzorg je nagels
Handen zijn je visitekaartje. Hier horen natuurlijk mooie verzorgde nagels bij. Zorg dat je nagels geen nagellakresten bevatten. Gebruik een remover zonder aceton. Aceton zorgt ervoor dat het vocht en de natuurlijke oliën uit je huid verdwijnen. Verzorg je nagelriemen goed. Nagelriemen hebben als functie het tegenhouden van bacteriën, schimmels en virussen. Smeer je nagelriemen in met een verzachtende nagelriemolie, vooral wanneer je nagelriemen redelijk goed vast zitten.

Een French Manicure geeft je nagels een natuurlijke look. Bekijk hier de stappen om een French Manicure aan te brengen.

Ruikende handen
Ruiken je handen onaangenaam? Je krijgt de geur weg door middel van citroensap. Je handen insmeren met tandpasta kan ook goed helpen om de onprettige geur weg te werken. Spoel je handen daarna af met water.

Voor het slapen gaan
Je doet er goed aan om voor het slapen gaan je handen in te smeren met een flinke laag hydraterende handcrème. Trek vervolgens katoenen handschoenen aan en de volgende dag zijn je handen fluweelzacht. Last van kloven in je handen? Bekijk hier hoe je deze hardnekkige scheurtjes in je handen tegen kunt gaan.

1 REACTIE