Scrubben is de meest effectieve huidverzorging

0
1846

Scrubben is een van de meest effectieve huidverzorgingsmethoden. Door te scrubben worden rimpels gladder gemaakt en de huid minder ruw; en er vormen zich geen puistjes als de poriën niet verstopt raken met afval van dode huidcellen.

Waarom is scrubben een effectieve huidverzorgingsmethode?
Omdat zo veel van onze huidproblemen kunnen worden voorkomen door dode huidcellen te verwijderen. Een droge huid is niet meer dan de ophoping van dode huidcellen op het oppervlak. Een jeugdige huid daarentegen heeft belangrijk minder laagjes dode cellen dan een oudere huid.

Door te scrubben worden rimpels gladder gemaakt en de huid minder ruw; en er vormen zich geen puistjes als de poriën niet verstopt raken met afval van dode huidcellen.

Hoe scrubben?
Scrubben kan chemisch of mechanisch gebeuren. De alfa- en bètahydroxyzuren en retinolzuur zijn chemische middelen: ze maken dode cellen los. Andere producten zijn mechanisch – scrubcrèmes, wascrèmes die zich hechten aan de oppervlaktecellen, en de enigszins schurende handschoenen, borstels of touwhandschoen.

Bij gebruik van dit soort middelen mag je tere delen zoals de huid onder de ogen niet te hard aanpakken. Heb je een tere, dunne huid en tekenen zich snel bloedvaatjes af op je gezicht, gebruik dan een mild product en ga zachtjes te werk. Gebruik geen schurende middelen als je last hebt van ernstige acné. Wrijf op het gezicht altijd naar boven en naar buiten toe, tegen de richting van de rimpels.

Wrijf over het lichaam altijd in de richting van het hart. Heb je veel kleine gezichtsrimpeltjes, een heel droge huid op je benen, en/of droge, ruwe huid op je bovenarmen of dijen, gebruik daar dan een scrubhandschoen met een medicinaal reinigingsmiddel. Een scrubbeurt met puimsteen helpt tegen zeer droge huid op de voetzolen, ellebogen en knieën.