Twee minuten per dag over? Steek ze in je huid!

0
4011
vrouw die huid verzorgt

Heb jij twee minuutjes op een dag over? Vast wel, toch? Mooi! Want als je deze twee minuutjes steekt in een heel klein beetje extra verzorging van de huid van je gezicht, zal je jezelf daar echt dankbaar voor zijn. Twee minuutjes, twee extra stappen in je routine, kunnen namelijk een wereld van verschil maken.

Smeren, dat helpt

De huid van je gezicht krijgt iedere dag opnieuw heel wat te verduren. Waar je bijna al je huid kan beschermen tegen de invloeden van de zon, de wind en de kou, is dat bij je gezicht een stuk lastiger. Je gezicht is bijna altijd zichtbaar, en dat betekent dat de elementen er flink hun gang op kunnen gaan. Bovendien geldt bij make-up dragers ook nog eens dat je huid van je gezicht het meest ‘bewerkt’ wordt, er worden allerlei producten op aangebracht die niet per se verzorgend zijn. Bij het verwijderen daarvan wordt vaak ook nog eens de natuurlijke barrière van je huid aangetast, waardoor invloeden van buitenaf een nog grotere kans krijgen om schade aan te richten.

Je zou bijna medelijden krijgen met je gezichtshuid, als je het bovenstaande zo eens leest. Gelukkig zijn er ook prima producten te koop om de schade te beperken, en je gezicht volop te compenseren voor alle narigheid die het moet ondergaan. Goed smeren, dat helpt, en dan het liefst met de juiste producten. Een goede crème die vocht inbrengt en beschermt tegen invloeden van buitenaf voor overdag. En ’s nachts eentje die de huid herstelt na een dag hard werken, en ervoor zorgt dat je de dag erna weer met een schone lei kan beginnen.

Een klein beetje extra

Twee keer per dag smeren, dat kost nauwelijks tijd, toch? Een minuut of twee, meer zijn de meeste mensen niet kwijt aan de verzorging van hun gezicht. Heb je ergens op de dag nog twee van die minuutjes over? Vast wel! Wees verstandig, en stop ook deze in je huid. Door je routine een heel klein beetje uit te breiden, kun je namelijk heel veel extra verzorging geven.

Dat begint door naast een crème ook altijd een serum te gebruiken. Dit breng je aan op de schone huid, en zit vol goed werkende ingrediënten, veel geconcentreerder dan de crème die je eroverheen aan gaat brengen. Door rond je ogen te kiezen voor een speciale oogcrème, doe je de tere, dunne huid die zich daar bevindt een groot plezier. Twee extra producten, twee minuutjes per dag extra. Het is bijna te verwaarlozen, maar kan voor de huid van je gezicht een heel groot verschil maken.