Teennagels knippen

0
3483

Het knippen van je teennagels lijkt een eenvoudige taak. Toch doen veel mensen het niet op de juiste manier. Het gevolg: een ingegroeide teennagel. Voorkom deze pijnlijke aandoening en knip je nagels met behulp van onderstaande tips:

Het knippen van je teennagels lijkt een eenvoudige taak. Toch doen veel mensen het niet op de juiste manier. Het gevolg: een ingegroeide teennagel.

Voorkom deze pijnlijke aandoening en knip je nagels met behulp van onderstaande tips:

-Knip je teennagels zodra je onder de douche vandaan komt of uit bad stapt. Je teennagels zijn dan vrij zacht, waardoor het knippen soepeler gaat en je nagels minder kwetsbaar zijn.
-Gebruik geen gewone schaar, de kans dat je jezelf verwond is dan aanzienlijk groter. Gelukkig zijn er speciale nagelknippers- of schaartjes verkrijgbaar bij de drogist of supermarkt. Met een nagelknipper is de kans dat je jezelf bezeert het geringst.
-Knip je teennagels recht af. Zo voorkom je een ingegroeide teennagel.
-Laat de hoekjes van je teennagels voor wat ze zijn. Knip ze niet af. Vind je ze toch te scherp? Vijl dan alleen de scherpe randjes er af.
-Knip je nagels niet te kort. Je nagels moeten ongeveer 1 millimeter boven je teentop uitsteken. Wanneer je nagels te kort zijn kan het zachte gedeelte van de teentop over de teennagel krullen. Het gevolg: een ingegroeide teennagel. Dit kan weer leiden tot een ontsteking.

Is je teennagel ingegroeid, breng dan een bezoek aan een pedicure. De pijn kun je in de tussentijd verzachten door een voetenbad te nemen met zout of soda. Is je teennagel aan het ontsteken, dan raden wij het aan om naar je huisarts te gaan.