Voetproblemen door hoge hakken

1
1731

Vrouwen voelen zich er elegant, sexy en vrouwelijk door. Bovendien laten ze je langer lijken: hoge hakken en stiletto’s. Maar wist je dat vrouwen vier keer zo veel last hebben van problemen aan hun voeten? Het dragen van schoenen met hogen hakken zijn daar een oorzaak van.

Door het dragen van hoge hakken zitten je voeten in een onnatuurlijke houding. Draag je dagelijks hoge hakken dan is de kans dat er vergroeiingen en ontwrichtingen optreden zeer groot.

Hoe hoger de hak hoe minder stabiliteit. Je hele lichaamsgewicht komt op het hakje terecht, waardoor je voet de hoogte in wordt geduwd. Daarnaast belast je ook je rug, knieën en enkels.

Wil je het huis echt niet op platten schoenen verlaten? Zorg dan dat de hak van je schoen niet langer is dan 3 centimeter.

Kamp je met voetproblemen door het jarenlang lopen op hoge hakken of om andere redenen? Breng dan een bezoek aan een podoloog. Het werk van een podoloog gaat verder dan een pedicure. Hij of zij helpt je om van je klachten af te komen.

1 REACTIE

 1. Geachte redactie, geachte lezer,

  Podoloog is een in nederland gehanteerde fantasie naam. Iedereen mag en kan zich zo noemen. Noch wettelijk erkend, noch paramedisch / BIG geregistreerd, noch HBO studie.
  Deze club erkend vooral zichzelf.

  Podotherapeut is de enige in Nederland wettelijk erkende HBO (bachelor) opgeleide en BIG geregistreerde paramedicus, die zich specifiek met loop- en loopgerelateerde klachten bezighoudt.

  Dit ter uw informatie en volledigheid van het door u geciteerde artikel.

  Vriendelijke Groet,
  Waldo Baas, podotherapeut