Afvallen en minder stress met groene thee

0
1196

Groene thee is een goed hulpmiddel om gewicht te verliezen en stress te verminderen. Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen die je helpen bij het afvallen. Toch heeft het ene product meer voordelen dan het andere.

Groene thee is een goed hulpmiddel om gewicht te verliezen en stress te verminderen.

Tegenwoordig zijn er veel hulpmiddelen die je helpen bij het afvallen. Toch heeft het ene product meer voordelen dan het andere. Afslankpillen zijn razend populair, maar sommige deskundigen waarschuwen mensen voor het gebruik hiervan.

Wil je op een geheel veilige en gezonde manier afvallen, dan is het drinken van groene thee een oplossing.

Afvallen met groene thee
Groene thee zorgt ervoor dat je vetverbranding gestimuleerd wordt. Belangrijk is dat je hierbij gezond en gevarieerd eet, en voldoende beweegt. Tevens reguleert groene thee je bloedsuikerspiegel en verlaagt het je cholesterolgehalte. Wetenschappelijk onderzoek heeft zelfs aangetoond dat groene thee zorgt voor een snellere stofwisseling. Hierdoor verbruik je meer energie en val je dus sneller af.

Het is niet verstanding om direct liters groene thee te gaan drinken. Ook hier geldt: overal waar ‘te’ voor staat is niet goed. Vervang je koffie dus voortaan voor een kop thee, maar drink niet meer dan vier koppen thee op een dag. Wel is het belangrijk om het lange tijd vol te houden. Thee zorgt er namelijk niet voor dat je in korte tijd veel afvalt. Door langer tijd elke dag groene thee te drinken zul je merken dat je gewicht verliest.

Minder stress met groene thee
Groene thee zorgt ervoor dat je stresshormoon in je lichaam zakt tot een normaal niveau. Thee bevat ingrediënten die invloed hebben op stressreacties.

Ook blijkt uit onderzoek dat groene thee de slaapkwaliteit verbetert, zodat je je overdag uitgerust voelt. Thee bevat namelijk een aminozuur genaamd theanine. Theanine heef een kalmerende werking.