Ontdek de vijf dikmakers

1
3111

Lukt het je niet om die overtollige kilo’s kwijt te raken? Misschien komt het wel door deze geheime dikmakers.

Hieronder een aantal dikmakers, zonder dat je het weet.

1. Vruchtensapjes

Sapjes gemaakt van verse vruchten. Dat klinkt gezond. Reden genoeg om ze elke dag te drinken. Toch bevat een glas vruchtensap veel suikers. De meeste vruchtensappen zijn gebaseerd op geconcentreerd sap. Een vorm van suiker, fructose. Ondanks dat er op het pak staat ‘zonder toegevoegde suikers’ blijf je wel fructose binnenkrijgen. Drink niet te veel vruchtensapjes. Water blijft nog altijd de beste keuze.

2. Huzarensalade

Wanneer een product de naam ‘salade’ heeft, gaan veel mensen er van uit dat het gezond is. Ideaal dus als tussendoortje. Helaas is dit niet altijd het geval. Een voorbeeld is de huzarensalade. Deze salade bevat veel calorieën en verzadigde vetten. Als tussendoortje is een huzarensalade een dikmaker.

3. Ontbijt overslaan

Het ontbijt levert maar liefst 10 tot 15 procent van alle voedingstoffen en energie die we dagelijks innemen. Het lichaam komt op de gang door te ontbijten. Wanneer je ’s ochtends niet ontbijt kom je sneller in verleiding. Je grijpt eerder naar ongezonde, vette tussendoortjes.

4. Stress

Stress leidt tot overgewicht. Het lichaam produceert de stresshormonen adrenaline en cortisol, ons lichaam wordt op deze manier voorbereid op de extra energie die nodig is. Mensen met stress gaan meer eten. Je probeert in eten troost te vinden. Bovendien gaat je spijsvertering minder snel werken door stress. Op Healthylives vind je verschillende artikelen omtrent stress en stress verminderen. Bekijk de rubriek Stress voorkomen.

5. Eten voor de televisie

Het journaal kijken en tegelijkertijd een warme maaltijd nuttigen? Het klinkt onschuldig, maar dat is het niet. Veel huishoudens kijken televisie met het bord op schoot. Je concentreert je op de televisie en af en toe neem je een hap eten. Aan het einde van het televisieprogramma tref je een leeg bord aan. Het probleem is echter dat je niet bewust bent van wat je eet. Afleiding vertraagt het verzadigingsproces en verhoogt de inname van eten. Doordat je niet hebt kunnen genieten van het avondeten ga je later op de avond op zoek naar eten. Probeer op een rustige plek te gaan eten. Het liefst aan tafel met de televisie uit. Schep ook minder op. Door op kleine borden te scheppen lijkt je bord sneller vol.

Bron: Sochicken.nl

1 REACTIE