Stimuleer je stofwisseling om af te vallen

10
1722

Door je stofwisseling te versnellen verbrand je sneller calorieën en val je dus sneller af. De vraag is alleen: hoe doe je dat? Het is in ieder geval belangrijk je stofwisseling zo vroeg mogelijk op de dag op gang te brengen.

Een goed middel hiervoor is om iedere ochtend na het opstaan een glas warm water te drinken met een scheutje citroensap. Het drinken van brandnetelthee is ook erg effectief. Vermijd suiker, dit vertraagt de stofwisseling. Daarnaast stimuleer je je stofwisseling door te bewegen. Als je de mogelijkheid hebt adviseren we je ’s ochtends met de fiets naar je werk te gaan. Is je werk te ver weg (en heb je geen hond waar je ’s ochtends een stukje mee gaat wandelen), doe dan oefeningen om je hartslag te versnellen (aerobicbewegingen).

Meer informatie over beweging vind je hier.

10 REACTIES

 1. Hallo NZH,

  dat klopt. maar dan wel voedsel wat de stofwisseling ook bevorderd. om het uur 3 worteltjes, een stukje paprika, wat komkommerschijfjes, zorgt ervoor dat de stofwisseling om gang blijft en je lichaam niet denkt ”dat het in de oorlog zit” en dus extra gaat opslaan in je lichaam. blijf bewegen! houdt je stofwisseling opgang doormiddel van groente en je hebt gegarandeerd succes!

  Groetjes NJB

 2. Het is belangrijk dat stofwisseling in gang lijft. Eeen goede tip is, ontbijten met cornflakes all-Bran. Hier zitten veel vezels in en het geeft je een volgevoel. Als tussendoortjes komkommer, tomaat, appel ( dit breekt ook vet af) in de avond is het goed om op te letten dat je niet teveel chalorierijke maaltijden neemt, kook bijvoorbeeld maaltijden die veel groenten bevatten, met een lekker salade erbij.
  Probeer wel heel veel te drinken! Thee, water, zelf geperste sinaassappelsap. Probeer geen suiker te gebruiken, evt zoetjes.

 3. Ik heb pds en heb veel moeite om mijn darmen in beweging te houden ondanks het feit dat ik gezond en vezelrijk eet , maar van warm water met scheutje citroensap ben ik echt heel erg ziek geweest . Dus niet altijd een gezonde en veilige prikkel voor darmen en stofwisseling.

 4. hallo mensen ik ben ee anorexia patient geweest maar ik ben al een jaar gestopt maar ik ben wel wat te veel bijgekomen en ik kan wel terug met anorexia gedoe beginnen maar ik wil mijn lichaam dat niet nog is aan doen en ik wil niet nog is dat alles meemaken dus ik wil gezond afvallen habben jullie tips ik wil in de zomervakantie 25 kilo afvallen
  na dat ik gestopt was met anorexia kon ik na 6maanden normaal eten maar toen begon ik te veel te eten enzo en nu heb ik overgewicht 50 kilo het lukt wel