Het krijgen van een dikke buik heeft te maken met je calorie-inname, fysieke inspanning en het stress niveau. Let dus goed op je voeding, eet gevarieerd en frequent en zorg voor voldoende vitaminen en mineralen en voor voldoende beweging.
Veel mannen en (in mindere mate) vrouwen hebben er last van: vet op de buik. Onderzoek toont aan dat vet op de buik hogere gezondheidsrisico’s met zich mee brengt dan vet op andere veelvoorkomende plaatsen als billen en dijen. Een ‘dikke buik’ zorgt voor een verhoogd risico op een hoge bloeddruk, insulineweerstand en hartaandoeningen.
Waar mensen vet opslaan is afhankelijk van het geslacht, leeftijd en erfelijkheid. Bij mannen wordt het lichaamsvet voornamelijk rond de buik opgeslagen. Bij vrouwen is dit voornamelijk op de heupen, rond de billen bekken en dijen. Na de meno pauze gaan vrouwen meer vet rondom de buikstreek opslaan.
Het krijgen van een dikke buik heeft te maken met je calorie-inname, fysieke inspanning en het stress niveau. Let dus goed op je voeding (tips over gezonde voeding vind je hier). Eet gevarieerd en frequent en zorg voor voldoende vitaminen en mineralen. Vergeet vooral het ontbijt niet. Wat betreft beweging adviseren we minimaal een half uur per dag intensief te bewegen. Dit hoeft niet altijd in een sportschool te zijn, hier vind je tips om dagelijks voldoende te bewegen. Als laatste willen we de mate van stress onder de aandacht brengen. Onderzoek toont aan dat gestresste mensen sneller vet rondom hun buikstreek opslaan vanwege het hormoon cortisol dat bij stress in je lichaam wordt aangemaakt. Tips op minder stress te ervaren vind je hier.