Vitaminetekort tijdens afvallen

0
1478

Tijdens het afvallen eet je minder. De kans dat je een vitaminetekort oploopt is daardoor aanwezig. Bekijk onderstaande tips om een vitaminetekort tijdens het afvallen te voorkomen.

Voldoende brood
Bij veel diëten moet je minder brood eten. Maar brood is een belangrijke leverancier van vitamine B1, B6, B11 en ijzer en jodium. Eet dagelijks minstens vier boterhammen (bruin of volkoren) om deze vitaminen en mineralen niet te hoeven missen.

Gezonde vetten
Ten onrechte gaan mensen op dieet minder vet eten. Het is echter belangrijk om te weten dat ons lichaam niet zonder vetten kan. Gezonde vetten mogen niet ontbreken in een gezond voedingspatroon. Ze verkleinen de kans op diabetes en hart- en vaatziekten. Zorg er voor dat je minstens één keer per week vis eet. Smeer ook halvarine op je boterham en gebruik bij het bereiden van je vlees of vegetarisch eten plantaardige oliën.

Multivitaminen
Afvallers kunnen als aanvulling multivitaminen slikken. Besef echter wel dat vitaminepillen een gezonde voeding niet kunnen vervangen. Slik vitaminepillen zoveel mogelijk tijdens of direct na de maaltijd. De aanwezigheid van voedsel in je darmen bevordert de opname van vitaminen en mineralen uit supplementen.

Doe hier een gratis test en kijk aan welke vitamines jouw lichaam de meeste behoefte heeft