Nu de dagen weer wat langer worden en het weer het bijna toelaat om buiten te gaan eten, vonden wij het tijd voor een heerlijke frisse salade. Giet de yoghurt in een kom, voeg de mosterd en de honing daar aan toe. Hak het teentje knoflook fijn, knip de bieslook in kleine stukjes…
Nu de dagen weer wat langer worden en het weer het bijna toelaat om buiten te gaan eten, vonden wij het tijd voor een heerlijke frisse salade.
Deze kipsalade is verzonnen door onze deelneemster Miekie en past met zijn 223 kcal per portie perfect in een gezonde, slanke en gezellige zomer avond.
Dit recept is voor 1 persoon.
Ingrediënten salade
50 gram Waspeen
50 gram Komkommer
50 gram Rode paprika
20 gram Bieslook
100 gram Rucola
75 gram Gare kipreepjes (gerookt of normaal)
Ingrediënten dressing
50 ml Magere Yoghurt
1 theelepel Mosterd
2 theelepels Honing
1 theelepel Olijfolie
1 teentje Knoflook
5 gram Bieslook
6 druppels Citroensap
1 snufje Hollandse tuinkruiden naar smaak
Bereidingswijze
– Giet de yoghurt in een kom, voeg de mosterd en de honing daar aan toe.
– Hak het teentje knoflook fijn, knip de bieslook in kleine stukjes en doe dit samen met de tuinkruiden en de citroensap in de kom.
– Roer alles goed door elkaar heen en roer langzaam de olijfolie erdoor. Laat het even een half uurtje staan voor je het gebruikt.
– Rasp ondertussen de wortel en snij de paprika en de komkommer in blokjes.
– Knip de bieslook in kleine stukjes.
– Doe dit in een kom samen met de kipreepjes en mix dit door elkaar heen.
– Leg op een bord een bedje van de rucola sla. En schik de kipsalade op de rucola.
– Giet de dressing over de salade en eet smakelijk.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.
Wil je nog meer lekkere en slanke recepten? Klik dan hier