Ze zijn weer ons land binnen komen varen. De nieuwe haring. Daarom geven we een heerlijk recept met haring. Haring mag dan vet zijn, het zijn wel de goede vetten en daar moet je van genieten. Eet smakelijk!
4 personen
437 kcal per persoon (inclusief het brood)
Ingrediƫnten
– 4 Hollandse nieuwe haringen
– 4 middelgrote gekookte (vastkokende) aardappelen, in kleine blokjes
– 2 zachtzure appels, in kleine blokjes
– 1 grote gekookte biet, in kleine blokjes
– 1 ui, in kleine blokjes
– 2 eetlepels halfvolle mayonaise
– 2 eetlepels magere yoghurt
– bieslook
– zout
– witte peper
– 20 gram waterkers
– 150 gram veldsla
– 8 sneden geroosterd brood (volkoren)
Hulpmiddelen
– Keukenpapier
– Kom
– Aluminiumfolie
Bereidingswijze
– Maak de filets droog met keukenpapier en snijd ze in blokjes.
– Schep in een kom de haring, aardappelen, uien, veldsla, waterkers en appels luchtig door elkaar.
– Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, zout peper en bieslook.
– Maak de salade aan met de dressing.
– Plaats de kom, afgedekt met aluminiumfolie, een uurtje in de koelkast.
– Schep de rode biet er pas vlak voor het opdienen door. Dit om verkleuring te voorkomen.
Lekker met 2 geroosterde volkoren boterhammen.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.