Slanke maaltijdsalade met venkel en brie

Een heerlijke en verfrissende maaltijdsalade met venkel en brie na een lange zomerse dag. Eet smakelijk! Was en rasp de wortel en snijd deze in kleine blokjes. Kook de wortel daarna samen met de pasta in de groentebouillon beetgaar (6 á 8 minuten) Laat het afkoelen…

Een heerlijke en verfrissende maaltijdsalade met venkel en brie na een lange zomerse dag. Eet smakelijk!

Personen: 4
Kcal: 406 kcal per persoon.

Ingrediënten
– 600 gram ijsbergsla
– 300 gram (ongekookte) penne rigatte (pasta)
– 1 venkelknol (150 gr)
– 1 bosje radijs (125 gr)
– 1 wortel (80 gr)
– 1 ui (40 gr)
– 1 stukje brie (200 gram)
– 3 liter (lichte) groentebouillon (blokje)
– 2 el koudgeperste walnotenolie (20 gr)
– 3 el appelazijn (30 gr)
– 1 tl mosterd (5 gr)
– 1 el fijngehakt bieslook
– 2 el sesamzaad (10 gr)
– snufje zeezout
– snufje vers gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
– Was en rasp de wortel en snijd deze in kleine blokjes.
– Kook de wortel daarna samen met de pasta in de groentebouillon beetgaar (6 á 8 minuten) Laat het afkoelen.
– Maak ondertussen de ui schoon en hak deze fijn.
– Roer de appelazijn samen met 4 eetlepels groentebouillon door de walnotenolie en maak het af met een beetje zeetzout, peper, mosterd en bieslook.
– Schep de ui en de wortelblokjes door de dressing en laat dit even intrekken.
– Maak ondertussen de ijsbergsla schoon en snijd deze in reepjes.
– Maak de venkel schoon en snijd de stronk eraf.
– Snijd de venkelknol in dunne reepjes.
– Hak een klein beetje venkelgroen fijn en schep dit door de vinaigrette.
– Was de radijsjes en snij deze in 4 partjes.
– Snijd de brie in kleine stukjes.
– Meng de sla met de venkel, brie, pasta en de radijsjes en schep hier de wortelvinaigrette overheen.
– Rooster het sesamzaad in een droge pan en strooi dit nog warm over de salade.

Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.

Plaats als eerste een reactie

Geef een reactie