Gezond hoofdgerecht: Tonijnsteak met soja, sesam en olijfolie. Maak de vis droog en kruid met beetje peper en grof zeezout. Snipper de knoflook. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de tonijn ongeveer 1,5e minuut. Je kunt ook een grillpan gebruiken. Meng de sojasaus met de knoflook, olijfolie en een beetje water…
Keuken: Aziatisch
Moment: Diner, hoofdgerecht
Gerecht: Visgerechten
Aantal personen: Geschikt voor 4 personen
Energiewaarde: 443 kcal per persoon
Ingrediënten
4 tonijnsteaks (circa 125 gram per stuk)
4 tenen knoflook
3 el olijfolie
4 el sojasaus
Water
2 el sesamzaad
Peper en (zee) zout
Bereidingswijze
1. Maak de vis droog en kruid met beetje peper en grof zeezout. Snipper de knoflook.
2. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de tonijn ongeveer 1,5e minuut. Je kunt ook een grillpan gebruiken.
3. Meng de sojasaus met de knoflook, olijfolie en een beetje water. Giet dit over de vis en laat het nog heel even mee warmen. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer direct. Giet op het bord de restjes van het sojamengsel er nog overheen.
4. Serveer de tonijn met 200 gram sperziebonen en 150 gram gebakken aardappelen per persoon.