gezond diner: Tonijnsteak met soja, sesam en olijfolie

0
794
blog dummy

Gezond hoofdgerecht: Tonijnsteak met soja, sesam en olijfolie. Maak de vis droog en kruid met beetje peper en grof zeezout. Snipper de knoflook. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de tonijn ongeveer 1,5e minuut. Je kunt ook een grillpan gebruiken. Meng de sojasaus met de knoflook, olijfolie en een beetje water…

Keuken: Aziatisch

Moment: Diner, hoofdgerecht

Gerecht: Visgerechten

Aantal personen: Geschikt voor 4 personen

Energiewaarde: 443 kcal per persoon

Ingrediënten

4 tonijnsteaks (circa 125 gram per stuk)

4 tenen knoflook

3 el olijfolie

4 el sojasaus

Water

2 el sesamzaad

Peper en (zee) zout

Bereidingswijze

1. Maak de vis droog en kruid met beetje peper en grof zeezout. Snipper de knoflook.

2. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de tonijn ongeveer 1,5e minuut. Je kunt ook een grillpan gebruiken.

3. Meng de sojasaus met de knoflook, olijfolie en een beetje water. Giet dit over de vis en laat het nog heel even mee warmen. Bestrooi met sesamzaadjes en serveer direct. Giet op het bord de restjes van het sojamengsel er nog overheen.

4. Serveer de tonijn met 200 gram sperziebonen en 150 gram gebakken aardappelen per persoon.