Het is weer tijd voor een heerlijk vegetarisch recept. Deze ovenschotel is voor 4 personen en bevat 336 kcal per persoon. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes en kook ze in ruim water met zout gaar. Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in plakjes…
Het is weer tijd voor een heerlijk vegetarisch recept. Deze ovenschotel is voor 4 personen en bevat 336 kcal per persoon.
Ingrediënten
600 gram aardappelen
1 stronk broccoli
1 courgette
100 gram haricoverts
150 ml kookroom light
50 gram blauwe schimmelkaas (bijvoorbeeld gorgonzola)
50 gram walnoten
Peper en zout
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de aardappelen, snijd ze in schijfjes en kook ze in ruim water met zout gaar.
2. Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in plakjes. Kook de broccoli en haricoverts in 5 minuten beetgaar.
3. Verkruimel de blauwe schimmelkaas en meng deze door de kookroom light. Breng op smaak met peper en zout. Hak de walnoten grof.
4. Verdeel de broccoli en haricoverts over de bodem van een ovenschaal. Leg hier de plakjes courgette bovenop. Strooi hier de walnoten overheen. Leg de schijfjes aardappel hier bovenop en giet het kaasmengsel er overheen.
5. Bak de ovenschotel in ongeveer 30 minuten gaar en goudbruin in de oven.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.