Verborgen kabeljauw op een bedje van witloof en paprika. Maak van de stronkjes witloof 12 buitenste grote blaadjes los. Wikkel elk stukje kabeljauw in 3 witloofblaadjes zodat je opnieuw een ‘witloofstronkje’ maakt. Zorg ervoor dat de vis niet zichtbaar is, dus dat je echt weer precies een witloofstronkje hebt…
Keuken: Overige Noord-Europees
Moment: Diner, hoofdgerecht
Gerecht: Visgerechten
Aantal personen: Geschikt voor 4 personen
Energiewaarde: 325 kcal per persoon
Ingrediënten
10 ml olijfolie
80g (4 sneetjes van 20g) mager rookvlees
100 ml lichte room
400 g (4 stukjes van 100g) kabeljauw
200 ml halfvolle melk
800 g gekookte aardappelen
800 g witloof
naar smaak peper, zout, nootmuskaat
400 g paprika rood
Bereidingswijze
Maak van de stronkjes witloof 12 buitenste grote blaadjes los.
Wikkel elk stukje kabeljauw in 3 witloofblaadjes zodat je opnieuw een ‘witloofstronkje’ maakt. Zorg ervoor dat de vis niet zichtbaar is, dus dat je echt weer precies een witloofstronkje hebt.
Omwikkel elk stronkje met een sneetje mager rookvlees en houd deze koel.
Snij de rest van het witloof fijn (eerst de kern verwijderen!) en snij ook de rode paprika fijn.
Verhit de olie in een kom. Voeg hier de witloof- en paprikasnippers aan toe en kruid met peper, zout en nootmukaat. Voeg een scheutje water toe en laat een tiental minuten stoven. Leg dan de ‘witloof-kabeljauw’ stronkjes bovenop de groentenbereiding en laat nog een kwartiertje garen.
Maak intussen de aardappelpuree (gekookte aardappelen, magere of halfvolle melk, peper, zout, nootmuskaat).
Haal de witloof-kabeljauwstronkjes uit de kom met groenten, en hou ze warm. Voeg 100 ml lichte room toe aan de groentenbereiding en laat op hoog vuur even inbinden.
Schep op elk bord een vierde van de groenten. Leg daarboven een ‘stronkje’ en dien op met de aardappelpuree.
Dit recept is afkomstig uit de slanke receptendatabase van www.valtaf.nl.
Wil je nog meer lekkere en slanke recepten? Klik dan hier