Suikervrije snoep voor kinderen kan overgewicht voorkomen

10
2472

Snoep zit vol met suikers, wat tot overgewicht kan leiden en het is natuurlijk slecht voor de tanden. Er bestaat ook snoepgoed zonder suiker. Dit herken je aan het ‘Happy Tooth’ logo.

Wat met name slecht is voor de tanden is op het moment dat tanden veelvuldig op de dag geconfronteerd worden met suiker. Dit is bij snoepen vaak het geval. Beperk het snoepen daarom tot een minimum. Zoute drop en snoep met veel (extra) suikers is niet aan te raden. Af en toe wat snoep is natuurlijk geen probleem.

Er bestaat echter ook snoepgoed zonder suiker. Om duidelijk te maken welk snoepgoed geen suiker bevat, is er een logo in het leven geroepen. Staat het ‘Happy Tooth’ logo (zie foto) op een product, dan gaat het om gegarandeerd tandvriendelijk snoepgoed.

Om deze producten herkenbaar te maken heeft een internationale organisatie Toothfriendly International, een non-profit organisatie van tandheelkundige professionals, een logo ontwikkeld. Producten met het Happy Tooth logo veroorzaken gegarandeerd geen gaatjes of tanderosie. Tandvriendelijk snoepgoed bevat zoetstoffen in plaats van suiker.

Surf voor meer informatie naar www.toothfriendly.com

10 REACTIES

  1. Ik ben 52 kilo 10 jaar maar ik ken er niks aan doe. Want afvallen is heel mogelijk voor kinderen me dochtertje is 52 kilo en 1 meter 45 en het is heel mogelijk dus ik heb een dieet opleiding en op Candyonline suikervrij snoep gekocht en ze is gelijk 23 klilo kwijt. Koop het en ook 23 kilo kwijt

    Groetjes melanie