Wat zijn gezonde snacks voor kinderen?

0
2360
voeding kinderen
Gezonde voeding

Kinderen en snoep, een onafscheidelijke combinatie. Maar hoe zorg je ervoor dat je kind niet te veel zoetigheid binnenkrijgt? En welke gezonde snacks geef je je kind? Wij hebben 4 vuistregels om aan te houden, zodat je kind gezond en gevarieerd eet! 

Vuistregel #1: Kies voor gezonde snacks

Een goede manier om te zorgen dat je kinderen niet te veel calorieën binnen krijgen, is om thuis altijd gezond te eten. Je hebt minder invloed op wat er buitenshuis wordt gegeten maar je kunt wel bepalen wat er thuis wordt genuttigd. Als thuis dus alle maaltijden en snacks gezond zijn, maakt het een stuk minder ernstig als er tijdens een feestje, schoolreisje of ander uitje een flesje frisdrank en een zakje chips er doorheen gaat.

Vuistregel #2: Maak je eigen snacks

Gezonde snacks houdt in dat je in veel gevallen de snacks zelfs zal moeten maken. De meeste snacks die je kant-en-klaar in de winkel kunt kopen zitten namelijk vol met lege calorieën. In sommige gevallen zijn deze ongezonde makkelijk te herkennen maar veel producten die zichzelf als gezond omschrijven zijn in feite net zo ongezond.

Het kost dus een hoop tijd om onderzoek te doen naar welke snacks daadwerkelijk gezond zijn. Je kunt de snacks dan net zo goed zelf maken aangezien je dan zelf bepaald hoeveel suiker er wordt toegevoegd.

Vuistregel #3: Snacks mogen niet teveel suikers en zetmeel bevatten

Iedereen kan wel bedenken waarom het consumeren van veel suiker geen goed idee is, maar ook een overschot aan zetmeel levert problemen op. Deze koolhydraten worden snel omgezet naar suiker en hebben dus in feite hetzelfde effect. Suiker en zetmeel geven je een tijdelijke boost in energie maar je stort daarna net zo hard in. Dit extra nadelig bij kinderen aangezien zij eerst hyperactief worden en daarna vermoeid en prikkelbaar worden.

Vuistregel #4: Het maken van snacks mag niet al te veel tijd kosten

Als moeder heb je het immers druk genoeg…