Een duurzaam eenpersoonshuishouden

0
1301
Eet gezond

In Nederland wordt jaarlijks ruim 47 kilo voedsel per persoon weggegooid. Verspilling van eten is in eenpersoonshuishoudens een nog groter probleem. Dit is zonde voor het milieu en voor je portemonnee. Vooral voor singles kan het lastig zijn om boodschappen te doen en te koken. Producten zijn vaak afgestemd op twee of meer personen en je blijft al snel met restjes zitten.

Zorg dat je in huis een mooie voorraad van producten hebt die lang houdbaar zijn, maar waarmee je wel een gezonde maaltijd kan bereiden. Denk dus aan diepvriesgroenten, diepvriesfruit, vlees, vis en brood. Koop hierbij wekelijks een voorraad verse groente en fruit die een lange houdbaarheidsdatum hebben. Denk hierbij aan knolselderij, appels, prei, zoete aardappel, peren, paprika, wortels en sinaasappels. Koop daarnaast diverse groenten en andere producten en blik.

Restjes

Maak zo handig mogelijk gebruik van je restjes. Met wat eieren maak je al snel een maaltijdomelet met restjes tomaat, paprika, prei, ham, kaas en rijst. Ook kan je met een smoothiemaker of blender eigen sappen maken van restjes groente en fruit.

Gezond eten

Het is vaak erg verleidelijk om kant-en-klaar maaltijden te kopen. Helaas levert dit veel afval op, zijn ze niet erg gezond en in verhouding erg duur. Probeer zelf eens voor meerdere dagen te koken en de porties dan in te vriezen. Hierdoor hoef je dan niet meerdere dagen hetzelfde te eten, maar kan je wel gezond koken.