Groene smoothie in 5 simpele stappen

0
923
Smoothie

Smoothies zijn inmiddels een begrip geworden voor iedereen die zich serieus bezighoudt met zijn of haar gezondheid. De ‘groene’ smoothie wordt gezien als de ideale maaltijdvervanger en zijn vooral populair als ontbijt of als lunch. Zo maak je in 5 simpele stappen een groene smoothie.

Smoothie

Dat komt omdat deze het meest gezond voor je zijn. De naam “groene smoothie” verwijst niet alleen naar de kleur maar ook naar de ingrediënten. Deze smoothies bestaan namelijk voornamelijk uit groente in plaats van fruit. Fruit is namelijk best gezond, maar teveel fruit is ook weer niet goed.

Hoe maak je je eigen groene smoothie?

Dus, als je al bekend bent met normale smoothies, dan ben je nu vast en zeker benieuwd naar hoe je je eigen groene smoothie mixt? In de volgende vijf stappen wordt dit je haarfijn duidelijk gemaakt.

Stap 1: Kies een basis voor de smoothie

Een smoothie blijft een drankje, dus je zult een vloeistof als basis moeten nemen. Water en vruchtensap zijn de meest gebruikelijke keuzes, alhoewel je daarbij het beste voor vers geperst sap kunt kiezen. Andere opties zijn melk en kokoswater.

Stap 2: Kies een body voor de smoothie

Een smoothie bevat veel verschillende soorten groente en fruit waarbij slechts een aantal van hen de boventoon voeren. De rest geldt als de body. Mogelijke fruitsoorten voor de body zijn onder andere banaan, peer, appel, kiwi, perzik, mango of papaja.

Als je ervoor kiest om meer groente aan de smoothie te voegen, heb je minder fruit voor de body nodig.

Stap 3: Kies de smaakvariaties voor de smoothie

Om de smoothie een smaak te geven die er tussen uitspringt, kun je van bepaalde soorten fruit een extra grote hoeveelheid toevoegen. Daarnaast is het ook mogelijk om kruiden als kaneel of vanille toe te voegen.

Stap 4: Kies de verschillende groenten voor de smoothie

Zonder groente is een groene smoothie geen groene smoothie. Mogelijke groente zijn andijvie, broccoli, spinazie, boerenkool en rucola.
Een goede balans van groente/fruit die je kunt aanhouden is 40%/60%.

Stap 5: Voeg alles bij elkaar en blenden maar

Stop alles bij elkaar en druk op de aanknop van de blender. Je groene smoothie is nu klaar.

Noten en zaden

Je kunt tot slot er voor kiezen om de smoothie te variëren door zaden, noten, melkwei, proteïnepoeder of andere toevoegingen aan te voegen. Kies daarnaast niet iedere keer voor dezelfde combinatie maar zorg ervoor dat de samenstelling iedere keer anders is voor maximaal effect op je gezondheid.

Juist omdat het maken van een smoothie zo makkelijk is (je hebt eigenlijk enkel een blender nodig), is deze oplossing zo populair. Probeer het dus nu zelf en je zult zien dat je langzaam maar zeker geen standaard ontbijt of lunch meer tot je neemt. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om alles in smoothie formaat te nuttigen.