Superfoods? Eet een banaan!

0
1014
Superfoods

Veel mensen willen graag gezond eten. Superfoods zijn daardoor de laatste jaren enorm in opkomst. Onder superfoods vallen bijvoorbeeld goji bessen en tarwezaad. In de lijst van de 24 gezondste fruitsoorten staan de goji bessen echter ‘maar’ op de 16e plaats.

Superfood

Fruit zit boordevol mineralen en vitaminen en zorgt ervoor dat je immuunsysteem goed werkt. Ook geeft fruit je een glanzende, jeugdige en gezond huid en is het ook nog eens lekker. Op de eerste plaats in de top 24 van fruit staat de alom bekende banaan.

Bananen zijn een belangrijke bron van ijzer en vitamine C en zorgt voor een uitstekende weerstand. IJzer gaat daarnaast ook nog bloedarmoede tegen. Op de tweede plaats staat kokos. Deze vrucht is rijk aan mineralen, vitamines en antioxidanten. Ook werkt de vrucht ontstekingsremmend en gaat daardoor bacteriën en virussen tegen. De top drie wordt gecomplementeerd door de populaire aardbei. Deze zomerse vrucht is rijk aan vitamine C.

In de rest van de top tien zien we onder meer de avocado, grapefruit, kiwi, blauwe bessen en perziken. In de top tien vinden we zo goed als geen superfoods terug. Als je gezond wilt leven, kan je dus ook de bekendere fruitsoorten eten. Fruit is gezond en een goede aanvulling op je dagelijkse eetpatroon.