Afvallen door huishoudelijke klussen

ALLERGIE

Schoonmaken leidt niet alleen tot een schoner huis maar helpt je ook bij het afvallen. Uit onderzoek is gebleken dat je veel calorieën verbrand tijdens bij het doen van huishoudelijke klussen. Hoeveel calorieën je verbrandt in één uur, hangt uiteraard af van het soort beweging.

Badkamer schrobben 400 kcal
Grasmaaien 340 kcal
Verven en behangen 320 kcal
Auto wassen 310 kcal
Vloer schrobben 140 kcal
Strijken 140 kcal
Bed opmaken 140 kcal
Stofzuigen 105 kcal

Volgens het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen kan het dus echt. Als je maar zorgt dat je hartslag verhoogd is en je licht transpireert. En daarbij moet je niet teveel eten, gewoon normaal je maaltijden eten en eventuele tussendoortjes. Niet alleen val je af en raak je verlost van de teveel aan kilo’s, maar het zou ook nog eens gezond zijn. Als je de huishoudelijke klussen niet ziet zitten is de tuin ook een goede optie om af te vallen: door schoffelen en spitten verbrand je veel calorieën.

Dagelijks intensief je huishouden doen, zou volgens het instituut meer effect bij het afvallen hebben, dan een paar keer per week fitnessen. Huishoudelijke klussen, tuinieren en daarnaast regelmatig wandelen zijn veel beter vol te houden dan de wekelijkse gang naar de sportschool. Uit onderzoek blijkt dat mensen die leren te bewegen in hun dagelijks leven het langer volhouden dan mensen die enthousiast beginnen aan een intensief trainingsprogramma en het al snel weer opgeven.

Beweging helpt natuurlijk bij het voorkomen van hart- en vaatziekten, vooral die dertig minuten per dag zijn belangrijk. Ook verlaag je de kans op diabetes (type 2), te hoge bloeddruk en te veel cholesterol.

Dus weg met al die diëten en aan de slag met die dweil!

Lees 7 reacties

7 reacties

 • Nicole

  Perfect toch! Ik zou zeggen, 3 keer per week je huis van top tot teen aanpakken! haha

 • willeke

  Ik vind het een top artikel, het is ook waar wat er staat, als je het huis goed schoonhoud ben je lekker bezig en je valt nog af ook.
  Dus mensen aan de slag!!!!

 • Anoniem

  nou, ik merk er geen moer van. Ik doe 10,5 uur schoonmaakwerk en naarnaast mijn eigen huis. Eet 3 keer per dag een gewone maaltijd en snoep niet, maar ik kom juist aan!

 • Sanne

  Perfecte tips! zijn er meer? wil graag afvallen! hou van bewegen

 • jeanet

  als ik van tuinieren, huishoudeijkwerk en sporten moest afvallen dan was ik een den.
  Maak zelf de tuin schoon ong. 600 m2, maaien en van onkruid doen, huis schoonmaken en elke morgen tennissen.

 • Emily

  Ik merk er ook maar bitter weinig van. Ik doe zelf 20 uur schoonmaakwerk per week. Heel intensief, maar mijn lichaam valt er toch niet van af.

 • dushi

  ik merk er wel wat van ik ben student en daarnaast klus ik zo een tien uur in de week bij door het schoonmaken en helpen in de huishouding bij gezinnen, dit doe ik al een aantal maanden en ik ben 9kilo kwijt in totaal wel in combinatie met elke week een paar keer de fiets pakken en vaker de trap nemen maar het voornaamste wat helpt is lekker actief bezig zijn als je schoonmaakt !

Geef een reactie