Hoe 'lokaal' afvallen?

9
1941

Een wens van veel mensen is om ‘lokaal’ af te vallen. Ze willen graag minder vet op hun heupen, buik of benen.

Een wens van veel mensen is om ‘lokaal‘ af te vallen. Ze willen graag minder vet op hun heupen, buik of benen. Mannen en vrouwen kennen de peren appel en zandlopervormen. De meeste van ons zijn appels waarbij het overtollige lichaamsvet zich op onze buik afzet, maar er zijn ook peren met vet vooral op heupen en billen.

Het probleem is echter dat je niet lokaal kunt afvallen. Je kunt het vet dus niet op één bepaalde plek reduceren. Om vet op bijvoorbeeld je heupen en benen kwijt te raken, moet je totale lichaamsvetpercentage naar beneden. Dit betekent meer bewegen en niet meer eten dan dat je op een dag aan energie verbruikt. Voeg daar krachttraining aan toe. Meer spiermassa betekent een snellere stofwisseling, waardoor je ook in rust meer calorieen verbrandt. Richt deze krachttrainning op de plaatsen waar je wilt afvallen.

9 REACTIES

  1. Helemaal mee eens. Veel mensen willen graag van hun ‘buikje’af en gaan elke dag intensief hun buikspieren trainen. Net als het artikel al aangeeft is het onmogelijk plaatselijk vet te verbranden en heeft het geen zin om alleen je buikspieren te trainen. Een evenwichtige voeding, krachttraining, cardio (of andere bewegingsvormen)en natuurlijk rust zullen veel betere resultaten opleveren.

    Overigens moet iedere spiergroep minimaal 48 uur rust krijgen, dit geldt ook voor de buikspieren!

  2. Er is maar 1 middel om er goed en slank uit te zien,gewoon letten op je voeding,2 liter water per dag drinken,zo weinig mogelijk vetten eten,en veel groenten en fruit eten.Daarbij nog wat wandelen of fietsen,en ge hebt GEEN supplementen,of fitness of andere rotzooi nodig.

  3. jou zou melk slijmvorming verzoroaken. Onderzoek bevestigt dit niet en geeft een verklaring waarom mensen dit wel zo ervaren. De onderzoeken ken je heb je gezegd.Op basis hiervan lijkt mij de ervaring van jouw cliebnten over het gebruik van melk en slijmvorming subjectief. Ze kunnen het je wel zeggen, maar dit hoeft dan nog niet waar te zijn. Opmerkelijk is dat mensen die denken dat melk slijmvorming veroorzaakt dit vaker rapporteren, dan mensen die dat niet denken.