Nek en schouders rekken om klachten te voorkomen

4
1995
blog dummy

Hier vind je een goede oefening om eenvoudig je nek en schouder te rekken en strekken. Voorkom schouderklachten, schouder pijn of nek klachten en nekpijn door je nek en schouder regelmatig te rekken en strekken. Ook wanneer je een stijve nek of schouder hebt zijn rek en strek oefeningen een uitkomst.
Voorkom schouderklachten, schouder pijn of nek klachten en nekpijn door je nek en schouder regelmatig te rekken en strekken. Ook wanneer je een stijve nek of schouder hebt zijn rek en strek oefeningen een uitkomst. Hier vind je een goede oefening om eenvoudig je nek en schouder te rekken en strekken.

Nek en schouder rekken en strekken
STAP 1:

Begin in de basispositie waarbij je recht staat met je voeten tegen elkaar aan en je handen langs je lichaam hangen.

Nek en schouder rekken en strekken
STAP 2:

Breng je linker oor naar je linker schouder en houd deze positie vast. Buig je rechter hand in een hoek van negentig graden, waarbij je je arm langs je lichaam blijft. Buig je hoofd terug naar de basispositie.

Nek en schouder rekken en strekken
STAP 3:

Nu de andere kant. Breng je rechter oor naar je rechter schouder en houd deze positie vast. Buig je linker hand in een hoek van negentig graden. Breng je hoofd terug naar de basispositie. Herhaal stap 2 en 3 twee keer.

 

4 REACTIES

 1. Een prachtige oefening inderdaad om uit te voeren. Als aanvulling wil ik nog wel even zeggen dat de oefening rustig en met beleid uitgevoerd moet worden zodat je niet met alle krachten die je bezit je nek rekt omdat je dan averechts aan het werken bent.

  Suc6 met de site

 2. heb last van men nek en schouder al 4 maanden
  ze hebben foto,s gemaakt in het ziekenhuis
  niets op te zien alles is oke !
  fyshio therapie gehad 7 behandelingen dat heeft even geholpen maar na 2 weken weer de pijn terug gekregen.
  nu een afspraak maken voor cesar therapie hopen dat dit iets gaat helpen want het blijft maar
  want het blijft maar zeurende pijn

 3. Had ook al een tijdje van nek en hoofdpijn. Hele traject ook gehad, huisarts, fysio, ziekenhuis. Het hielp maar even. Via via ben ik bij een voetreflextherapeut beland!! Kan het je echt aanraden, ben bijna van mijn nek en hoofdpijn af. Ga nu elke maand. Voel me echt een stuk beter en relaxter. Succes verder.